Vastgoedmiserie in China steeds duidelijker: Country Garden mist couponbetaling op obligatie

Country Garden, een van de grootste vastgoedontwikkelaars in China, zit al maanden in slechte papieren. Het slaagt er nu niet in om haar obligatiehouders uit te betalen en riskeert op de fles te gaan.

Waarom is dit belangrijk?

De vastgoedsector was lang de motor (goed voor 30 procent van de groei) achter de Chinese economie. Sinds de overheid strengere regels invoerde voor vastgoedontwikkelaars om geld te lenen, ondervindt de hele sector problemen.

In het nieuws: Country Garden mist couponbetaling op obligatie.

Country Garden sleurt een schuldenrugzak van 11 miljard dollar met zich mee. Normaal gezien moest het bedrijf ten laatste vandaag een couponbetaling van 15 miljoen dollar overmaken aan haar obligatiehouders, maar die kregen nog niets.

  • De investeerders zagen de bui wellicht al hangen. De coupon moest eigenlijk in september al betaald worden, maar Country Garden kreeg 30 dagen uitstel.
  • Buitenlandse houders van de obligat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer