Het ultramoderne beveiligingssysteem voor woningen en KMO’s

Geschreven met branded content van Verisure.

Investeren gezinnen nog in de beveiliging van hun woning? Bij Verisure, de expert op het gebied van beveiliging en bewaking op afstand, is het antwoord duidelijk : “De vraag neemt voortdurend toe”, zegt Ralph Gijbels, operationeel directeur. De laatste vijf jaar tijd heeft het bedrijf zijn aanwezigheid in huizen en kleine bedrijven in België kunnen verdubbelen. Een modern alarmsysteem gaat dan ook veel verder dan inbraakdetectie. Het moderne draadloze systeem van Verisure beschikt ook over geconnecteerde rookmelders, waterdetectie-componenten en een SOS-knop voor medische noodgevallen.

Hoe werkt een modern alarmsysteem?

Vooreerst is er geen nood meer om kostelijke werken uit te laten voeren, omdat het systeem volledig draadloos is. Bovendien beperken de diensten van Verisure zich niet alleen tot de beveiliging van een woning.  “Als u een Verisure-alarm installeert, beveiligt u het hele gezin”, zegt Ralph Gijbels. Elk systeem is rechtstreeks verbonden met de alarmcentrale in Brussel, vlakbij het NAVO-gebouw, waar gecertifieerde agenten 24/7 instaan voor een onmiddellijke reactie in geval van een alarmmelding. Maar ook buitenshuis kan je dankzij de app meteen hulp vragen. Dankzij de app kunnen gebruikers ook in real time op de hoogte kunnen blijven van wat er thuis gebeurt.

Hoe werkt Verisure?

Het hoofddoel is om inbraak te voorkomen. Een belangrijk aspect van het systeem is dan ook dat het ontmoedigd om in te breken. De eerste vorm van inbraakpreventie begint met de gevelplaat: het geeft meteen aan dat het huis professioneel beveiligd werd. Mochten er toch ongewenste bezoekers zich een weg naar binnen proberen te banen, dan stopt Verisure hun poging met een uitgebreid systeem van innovatieve componenten. De veiligheidsadviseurs plaatsen schoksensoren op ramen en deuren, die zo werden ontworpen dat het alarm meteen schokken registreert, nog voor er effectief kan worden binnengedrongen in de woning.

De alarmcentrale wordt meteen gealarmeerd over de inbraakpoging en kan onmiddellijk actie ondernemen. Camera’s en bewegingsdetectoren met beeldopname en videofunctie maken ook deel uit van het pakket. Zij stellen de agenten van de alarmcentrale in staat te zien wat er zich ter plaatse afspeelt en kunnen na verificatie de politie of hulpdiensten in te schakelen. Het systeem voldoet daarnaast aan alle protocollen zodat agenten in de alarmcentrale enkel toegang hebben tot deze beelden als het alarm werd geactiveerd.

Voor wie is Verisure bedoeld?

Verisure is een flexibel systeem dat kan worden aangepast aan elk type huis of kleine onderneming. Het systeem is bovendien draadloos wat een groot verschil maakt met klassieke systemen, want het vraagt geen ingrijpende werken aan de woning. Alle componenten werden ontwikkeld door het R&D-team in Zweden en werden onderworpen aan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek om een uitzonderlijk niveau van functionaliteit te bereiken.

Ralph Gijbels: “Wij innoveren voortdurend en daardoor kunnen we onze veiligheidssystemen zowel in particuliere woningen als in kleine en middelgrote bedrijven installeren. We focussen op het design van onze systemen zodat ze niet alleen ultra-efficiënt zijn, maar ook perfect passen in elk decor.”

Is de vraag veranderd als gevolg van de Coronavirus-crisis?

Mensen hebben behoefte aan veiligheid en gemoedsrust en de Corona-crisis heeft de nood daaraan niet verminderd. Bovendien hebben de gezinnen tijdens die periode net meer geïnvesteerd in hun woning.  De meeste werknemers keerden relatief snel weer naar kantoor en in sommige banen werd zelfs nooit aan telewerk gedaan. En degenen die vaker thuisbleven, namen de tijd om in deze periode te investering in hun woning. De installatie van een alarmsysteem maakte daar vaak deel van uit”, aldus Gijbels.

Om aan de groeiende vraag tegemoet te komen, vernieuwde Verisure de alarmcentrale. Het werd uitgerust met 180 vierkante meter stalen wanden en niet minder dan 3.600 kilo kogelvrij, brandwerend en inbraakbestendig glas. Het is ook twee keer zo groot als de voorgaande die in 2016 werd erkend als de eerste alarmcentrale in België die voldeed aan de hoogste Europese normen op het gebied van kwaliteit, reactiesnelheid en veiligheid.

Hoe evolueert Verisure?

In 5 jaar tijd heeft het bedrijf zijn aanwezigheid in huizen en bedrijven verdubbeld. “Verisure loopt voorop als het gaat om beveiligingstechnologie“, legt Ralph uit. In aantallen heeft Verisure wereldwijd vier miljoen klanten overschreden, waarvan meer dan 130.000 in België. Het bedrijf is marktleider op het gebied van gemonitorde alarmsystemen in België en Europa en is wereldwijd één van de grootste spelers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20