Inter Milan heeft bijzonder snel vers geld nodig

Voetbalclub Inter Milan, in handen van de Chinese retailgroep Suning Holdings, is dringend op zoek naar een financiële injectie van minstens 200 miljoen dollar. De voetbalclub heeft immers snel bijkomende financiële middelen nodig, want de reserves van Inter Milan zijn onder zware druk geraakt door de verloren inkomsten vanwege de coronapandemie en de aankoop van een aantal dure sterspelers.

Tegen het einde van het jaar zou Suning Holdings een oplossing voor de voetbalclub hebben moeten gevonden. Inter Milan is echter niet het enige probleem waarmee Suning moet afrekenen. In eigen land moet het bedrijf immers ook verantwoording over zijn zware schuldenlast afleggen.

Waarde

Waarnemers merken op dat Inter Milan de voorbije weken met investeerder BC Partners over een mogelijke financiële injectie gesprekken heeft gevoerd. De onderhandelingen zouden echter zijn gestopt. De twee partijen zouden immers geen vergelijk over de reële waarde van de club hebben kunnen treffen.

Volgens Suning zou Inter Milaan een waarde van meer dan 900 miljoen euro hebben, terwijl BC Partners aan een raming van maximaal 750 miljoen euro kwam. De onderhandelingen met BC Partners zouden nog wel worden verder gezet, maar ook zou de club gesprekken hebben aangeknoopt met partijen zoals Ares Management, Fortress Investment Group, EQT Partners en Arctos.

De waarnemers wijzen er echter op dat Inter Milan onder druk staat om snel een oplossing te vinden. De club zou immers extra geld nodig hebben om ook volgend jaar nog operationeel te kunnen blijven. Met de gesprekspartners zou over verschillende opties worden gepraat. Mogelijk zouden de onderhandelingen uitmonden in de overname van een minderheidsbelang, maar ook een volledige verkoop zou niet worden uitgesloten.

Experts zeggen echter dat Suning er alles zal aan doen om een faillissement van Inter Milan te vermijden. Desnoods zou de Chinese eigenaar dan ook bereid kunnen zijn om een minderheidsbelang in de club met verlies te verkopen.

Inter Milan wordt geleid door voorzitter Steven Zhang (29), de zoon van miljardair Zhang Jindong, oprichter van Suning. Vijf jaar geleden nam Suning de Italiaanse club voor een bedrag van 270 miljoen euro op. Daarna volgde echter nog een financiële injectie van honderden miljoenen euro om sterspelers zoals Romelu Lukaku en Christian Eriksen aan te kopen.

Schulden

Dat moest Inter Milan helpen om opnieuw tot de top van het Italiaanse en Europese voetbal te kunnen toetreden. Inter Milan heeft het voorbije jaar echter een zware financiële aderlating gekend. De club leed vorig seizoen een verlies van 102 miljoen euro, vooral door een verlies aan inkomsten vanwege de coronacrisis.

Ondertussen wordt Suning ook in eigen land met een sterke financiële druk geconfronteerd, waardoor het moeilijk wordt om de Italiaanse club te blijven financieren. Suning moet immers rekening houden met het beleid van de Chinese regering, die een dam tegen de uitstroom van kapitaal naar het buitenland wil opwerpen.

Vorig jaar betaalde Suning al 1,5 miljard dollar aan schulden af, maar dat kon de druk op het concern slechts ten dele verlichten. Suning moet dit jaar nog eens een krediet van 1,2 miljard dollar aflossen. Dat is meer dan de helft van de totale schuld die het Chinese concern nog heeft uitstaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20