ING keldert op gunstig gestemde Europese beurzen

Het idee dat Joe Biden mogelijk de nieuwe bewoner van het Witte Huis wordt, doet de beleggers zichtbaar deugd. Op de Brusselse beurs na openen alle Europese beurzen op winst. De Bel20 blijft dicht bij huis.

Het chemieconcern Solvay zag tijdens de eerste negen maanden van dit jaar de netto omzet afnemen met 11,9 procent tot 6,75 miljard euro. De slabakkende vliegtuig-, auto-, olie-, gas- en bouwsectoren spelen de groep parten. Omdat Solvay opnieuw vooruitzichten geeft, wint het aandeel 3,79 procent.

Montea pakt dan weer uit met uitstekende kwartaalcijfers. De verhuurder van logistiek vastgoed zag de waarde van zijn eigendommen met 11 procent stijgen en noteert een hoge bezettingsgraad. Het bedrijf spreekt over een ‘zeer beperkte impact’ van de coronapandemie, mede dankzij e-commercebedrijven die magazijnen zoeken. Het aandeel klimt 2,43 procent.

Olierederij Euronav geeft 1,42 procent prijs, nu blijkt dat het kwartaaldividend 80 procent lager uitvalt. Tijdens het derde kwartaal werd er een nettowinst van 46 miljoen dollar gerealiseerd, waarmee het bedrijf onder de lat gaat. Lagere tarieven voor olierederij zijn de boosdoener.

In Amsterdam gaat ING 4,14 procent lager. Omdat de coronapandemie ook in de financiële sector ongenadig toeslaat, schrapt de Nederlandse grootbank wereldwijd 1.000 banen. Ook een prestigieus softwareproject gaat op de schop. ‘We willen ons nog meer concentreren op onze kernklanten en onze geografische voetafdruk vereenvoudigen’, klinkt het.

En in Duitsland verliest Lufthansa 1,40 procent. De luchtvaartmaatschappij kreeg het afgelopen kwartaal te maken met een verlies van 1,97 miljard euro, als gevolg van een omzetkrimp van 74 procent tot 2,66 miljard euro. ‘We staan aan het begin van een winter die uitdagend zal zijn voor onze industrie’, verklaart topman Carsten Spohr de beslissing om geen vooruitzichten te geven voor de rest van 2020.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20