Indiase overheid lijkt klaar om binnenkort cryptomunten te belasten

De Indiase overheid staat naar verluidt op het punt om cryptobeleggingen te belasten. De overheid zou daarbij alles belasten dat inkomsten genereert. Dat laat de Indiase nieuwssite ET Now weten op basis van verschillende bronnen.

Waarom is dit belangrijk?

Meer en meer landen zoeken naar manieren om cryptomunten en alles daaromtrent te reguleren. El Salvador was eerder deze maand bijvoorbeeld het eerste land ter wereld dat van Bitcoin een wettelijk betaalmiddel heeft gemaakt. India zoekt dan weer naar een manier waarop het de munten kan belasten.

Volgens de bronnen zou de Indiase overheid een wetsvoorstel met betrekking tot cryptobeleggingen binnenkort behandelen. De Indiase fiscus zou daarbij een voorstander zijn om een belasting te heffen op elke activiteit die inkomsten genereert, inclusief de handel die verloopt via de cryptobeurzen.

De bronnen lieten ook weten dat de Indiase regering overweegt om cryptobeurzen en het volledige ecosysteem te belasten, maar dit moet nog worden bevestigd door de Indiase regering.

“Interessante ontwikkeling”

“Dit is een zeer interessante ontwikkeling; zelfs nu het kabinet het wetsvoorstel over cryptocurrency nog moet behandelen, is de belastingdienst verschillende manieren aan het onderzoeken om niet alleen cryptobeurzen te belasten, maar de particulieren die beleggen in crypto’s, zodra ze rendementen realiseren”, aldus Ruchi Bhatiathat, journaliste bij ET Now.

“De regering vindt dat elke activiteit die inkomsten genereert, belast moet worden. Daarom wil de regering belasting gaan heffen op de handel in cryptomunten en het hele ecosysteem in het land”, zei de journaliste maandag.

Volgens Bhatiathat zal een eventuele belasting op crypto’s niet onmiddellijk leiden tot een aanvaarding van de munten als echte activaklasse. “Maar zelfs nu de houding van de overheid tegenover crypto duidelijker wordt, is het van vitaal belang om te erkennen dat iedereen die zich bezighoudt met de handel in crypto’s belasting zal moeten betalen op zijn inkomsten”, klonk het bij de journaliste.

“Unieke cryptowet”

Jayant Sinha, voorzitter van India’s parlementaire vaste commissie voor financiën, liet eerder deze maand al weten dat een Indiase wet met betrekking tot de cryptomunten uniek zal zijn.

Hij zei op 8 september dat het voor zijn land niet haalbaar is om de cryptoregelgeving te volgen die wordt gebruikt door ontwikkelde naties. “De Indiase cryptowetten zullen niet identiek zijn aan die van de Verenigde Staten, Japan, of zelfs El Salvador, dat onlangs Bitcoin legaliseerde”, zei hij.

Lees ook:

.(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20