In Ohio (VS) is een ecologische ramp in de maak en geen haan die er naar kraait

Op 3 februari is een trein met chemische stoffen aan boord ontspoord ter hoogte van East Palestine in de Amerikaanse staat Ohio. Om een ontploffing te voorkomen, laten de veiligheidsdiensten de stoffen gecontroleerd uitbranden.

Waarom is dit belangrijk?

Er zijn bezorgdheden over lucht-, aarde- en waterkwaliteit in de regio. De bevolking werd geëvacueerd en donkere verbrandingswolken ontnemen de hemel van haar kleur. De media-aandacht is opmerkelijk klein.

In het nieuws: President Biden verzekert de bevolking dat de lucht veilig is om in te ademen. vijftien kilometer verder worden hopen dode vissen aangetroffen.

Het Environmental Protection Agency verzekert dat de luchtkwaliteit meerdere malen getest is en onder de risicogrens meet. Het Agentschap zegt ook dat buurtbewoners nog steeds “geuren” kunnen waarnemen en ze een dokter moeten raadplegen, mochten ze ziektesymptomen ondervinden.

Wat is er gebeurd

  • In East Palestine, een stad
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer