In Denver regent het vliegtuigonderdelen

Brokstukken van een Amerikaans vliegtuig zijn zaterdag neergestort in de buurt van de Amerikaanse stad Denver, in de staat Colorado. Daarbij bleef een huis ternauwernood gespaard. 

Het vliegtuig van United Airlines kon uiteindelijk veilig een noodlanding maken op de internationale luchthaven van Denver. Er raakte ook niemand gewond, aan boord of op de grond, aldus de politie. 

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de Federal Aviation Administration, liet in een verklaring weten dat de rechtse vliegtuigmotor van de Boeing 777-200 kort na het opstijgen in Denver een storing kreeg. 

Volgens United Airlines waren er 231 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord van de vlucht naar Honolulu. Intussen is er ook een onderzoek geopend.

Brokstukken in de voortuin

Na het incident, plaatste het Broomfield Police Department foto’s op Twitter waarop grote, ronde vliegtuigonderdelen te zien zijn in de voortuin (foto) van een huis in een buitenwijk op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Denver. Andere delen kwamen neer in een sportveld.

‘Het vliegtuig begon hevig te schudden, en we verloren hoogte en we begonnen te dalen’, zei David Delucia, een van de passagiers van het defecte vliegtuig, aan de Associated Press. ‘Toen het in eerste instantie gebeurde, dacht ik dat we klaar waren. Ik dacht dat we gingen neerstorten.’

De explosie was ook in Denver te zien. Tyler Thal, die in het gebied woont, vertelde aan de Associated Press dat hij aan het wandelen was met zijn familie toen hij een groot vliegtuig opmerkte dat ongewoon laag vloog. Hij filmde het incident met zijn smartphone. 

Ook in Nederland

In Nederland deed zich zaterdag een gelijkaardig voorval voor. Volgens de politie in Maastricht vielen er twee gewonden toen vliegtuigonderdelen naar beneden vielen. Een oudere vrouw liep een hoofdwonde op en moest naar het ziekenhuis. Ook een kind zou lichtgewond zijn geraakt en brandwonden opgelopen hebben toen het brokstukken van op de grond opraapte.

Een van de vier motoren van het vliegtuig zou in brand gevlogen zijn, aldus de politie. Het onderzoek naar de precieze oorzaak loopt nog. Het toestel landde uiteindelijk in Luik.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20