In Colombia kan je nu vastgoed kopen met Bitcoin

Een Colombiaans vastgoedplatform biedt gebruikers nu de mogelijkheid om vastgoed te kopen met Bitcoin. Het platform, genaamd La Haus, promoot Bitcoinbetalingen voor hun nieuw vastgoedproject Natura City in Santa Marta. La Haus breidt hiermee hun cryptoproject uit, eerder had het platform al een gelijkaardige dienst opgezet in Mexico.

La Haus maakt het voor Colombiaanse burgers mogelijk om onroerend goed te kopen met Bitcoin. Om dit initiatief in het land een kickstart te geven, presenteert het platform een nieuw woonproject in een exclusief deel van Santa Marta, genaamd Natura City. De locatie is fel begeerd en ligt op minder dan 200 meter van de Colombiaanse stranden. De bouw van het complex zal naar schatting volledig klaar zijn in 2025.

La Haus werkt voor deze taak samen met betalingsverwerker OpenNode. Gebruikers kunnen betalen via het Lightning Network of het on-chain systeem, afhankelijk van de behoeften van de koper. De koper kan de woning 100 procent in Bitcoin betalen, of een deel in de populaire cryptomunt en het resterende bedrag via traditionele wegen betalen. Elk appartement wordt gewaardeerd op ongeveer 2,19 bitcoin of 400 miljoen Colombiaanse peso’s (ongeveer 88.600 euro).

Complexe regelgeving

Dit is niet de eerste keer dat La Haus zich bezighoudt met cryptocurrency-betalingen in de sector. In november accepteerde het bedrijf Bitcoinbetalingen voor een woningbouwproject aan Playa del Carmen, in Mexico. Op dat moment verklaarde La Haus dat het de bedoeling was om deze betalingsoptie uit te breiden naar alle woningen die het op zijn platform aanbiedt.

De kwestie van Bitcoin als betaalmiddel voor vastgoedbedrijven kan echter complex zijn vanwege de regelgeving. In de Verenigde Staten kan Bitcoin worden beschouwd als onroerend goed, zodat elk inkomen of verlies als gevolg van de verkoop van de munt onderworpen is aan vermogenswinstbelasting. Toch ziet La Haus-voorzitter dat anders.

“Wij denken dat Bitcoin de reservemunt van de toekomst zal zijn. Bovendien zijn we in onze kern een technologiebedrijf. Het is voor ons dus vanzelfsprekend om pioniers te zijn met deze technologie”, zei La Haus-voorzitter en medeoprichter Rodrigo Sanchez-Rios.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20