IMF voorspelt minder groei voor Chinese economie

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de groei van de Chinese economie in 2020 zakken naar 5,8 procent. Dat is lager dan de voorspelling van 6,1 procent voor 2019.

Hoewel de groei van de wereldeconomie zal aantrekken, zal de Chinese groei verder matigen in 2020. Dat staat in het World Economic Outlook-rapport van het Internationaal Monetair Fonds. Vorig jaar groeide China 6,6 procent en voor dit jaar is 6,1 procent de voorspelling.

‘De handelsspanningen, andere geopolitieke krachten die manifesteren, … Het voegt allemaal negatieve druk toe aan de Chinese economie’, reageert Tao Zhang, een topman van het IMF, tijdens de World Bank-IMF Annual Meetings in Washington . ‘We kunnen niet verwachten dat economieën continu blijven groeien met 10, 7 of 8 procent.’

‘Duurzame groei’

‘Deze groei is dus nog altijd redelijk, aangezien China zijn economie herstructureert om op een duurzamere manier te groeien’, aldus Zhang, die verwijst naar de plannen om de zware schuldenlast onder controle te krijgen. China gaat daarnaast meer aandacht besteden aan binnenlandse consumptie.

Vrijdag raakte bekend dat de Chinese economie in het derde kwartaal met 6 procent groeide. Dat is de traagste groei in zowat 30 jaar en bovendien minder dan verwacht. China lijkt wel nog altijd op weg om de voorspelde 6 of 6,5 procent voor 2019 te halen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20