“Iedereen die Bitcoin bestudeert, zal er uiteindelijk in investeren”

Inzicht in en kennis over de grootste cryptomunt leidt onvermijdelijk tot meer adoptie. Dat betoogt Anthony Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van Donald Trump en de huidige baas van hedgefonds SkyBridge Capital.

“Doe je huiswerk over Bitcoin, begrijp wat het is. Iedereen die zijn huiswerk doet, zal er uiteindelijk in investeren,” zei Anthony Scaramucci op zakenzender CNBC. Scaramucci is het hoofd van een New Yorks hedgefonds dat momenteel meer dan 1 miljard dollar in BTC bezit.

“Digitaal goud”

Het is zo simpel, verzekerde de voormalige rechterhand van Donald Trump: Bitcoin begrijpen is Bitcoin adopteren. Als nieuwbakken evangelist raadde hij aan om onder andere de white paper te lezen, en gaf als voorbeeld enkele late roepingen zoals miljardair-belegger Ray Dalio, een voormalig BTC-scepticus die nu een Bitcoin-maximalist is.

“Dit zijn slimme jongens die hun huiswerk hebben gedaan en tot de conclusie zijn gekomen dat ze Bitcoin moeten bezitten,” klonk het.

De oprichter en CEO van SkyBridge Capital legde uit dat hij Bitcoin ziet als “digitaal goud”, dat hij vorig jaar begon te accumuleren.

Anthony Scaramucci herinnerde eraan dat de prijs van BTC met meer dan 100.000% was gestegen sinds de start in januari 2009. “Als je de afgelopen tien jaar één cent in Bitcoin had en 99 cent in contanten, zou je alles hebben overtroffen. Denk erover na”, zei hij.

All-time highs

De triomfantelijke opmerkingen komen nu ’s werelds grootste cryptomunt in de buurt van all-time highs handelt. Een Bitcoin werd op het moment van schrijven verhandeld tegen iets minder dan 63.000 dollar. De cryptomunt werd een jaar geleden nog verhandeld tegen ongeveer 13.000 dollar.

Tegen deze achtergrond werd vorige week 1,47 miljard dollar aan vers kapitaal geïnjecteerd in de markt voor digitale activa, volgens een rapport gepubliceerd door CoinShares. Bitcoin alleen trok 99% van deze instroom aan.

(LB, LP)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20