“Trump zal nog vóór de volgende verkiezingen het Witte Huis verlaten”

“De volgende drie tot zes weken komt er meer informatie vrij die verpletterend zal zijn voor de president. Hij weet dat. Ik denk dat Mitch McConnell [de Republikeinse voorzitter van de Senaat] naar hem toe zal gaan en hem zal zeggen. “Het is genoeg nu. Je moet ermee stoppen”. Naar New York kan ie niet terugkeren, dus zal hij waarschijnlijk in Mar-a-Lago eindigen.”

Dat heeft Anthony Scaramucci gezegd in een interview ter gelegenheid van de Vanity Fair’s New Establishment Summit. Scaramucci is een Republikein, een Amerikaans hedgefonds-manager, politiek adviseur en auteur, die 11 dagen lang communicatiedirecteur van Trump was, maar zich na zijn ontslag tegen de president heeft gekeerd.

Volgens Scaramucci beginnen de zaken stilaan maar zeker een andere wending te nemen en zullen nog een reeks zaken aan het licht moeten komen vooraleer de situatie onomkeerbaar wordt. “Hij heeft ons ​​buitenlandbeleid, elementen van ons binnenlands beleid en ons nationale veiligheidssysteem letterlijk getransformeerd in een wereld van persoonlijke transacties.”

“Uiteindelijk zal worden onthuld dat er tussen Erdogan en Trump iets werd afgesproken, waardoor hij de Koerden de rug toekeerde. Ik denk dat ook daar een persoonlijke transactie mee gemoeid is.”

Volgens Scaramucci zal Trump nog vóór de volgende verkiezingen het Witte Huis verlaten, door afzetting of door zelf ontslag te nemen. “Ik denk dat hij nu met zijn rug tegen de muur staat en eens de feiten aan het licht komen zullen die zo crimineel blijken dat hij het ambt zal moeten verlaten.”

Intimidatiemethodes

Toch zal de president zich niet zomaar gewonnen geven en zal hij er alles aan doen om zijn positie te behouden. Scaramucci verwijst in dat verband naar de invloed die Trump heeft op de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Toen Fox & Friends Weekend co-presentator Ed Henry recent aan een gast een aantal delicate vragen over ‘de zaak Oekraïne’ stelde, kreeg hij 23 vernietigende tweets van Trump te verwerken op exact 23 minuten tijd. Een week later was Henry alweer bekeerd en noemde hij Trump ‘eerlijk en transparant’.

Scaramucci bracht ook nog eens de episode op waarin Trump hem op Twitter ‘an unstable nutjob’ [‘een labiele idioot’] had genoemd. “Tot daaraan toe, vraag is waarom hij daarna ook nog eens mijn vrouw begon te beledigen. Zij is gewoon een privé-persoon. Wie doet zoiets? Maar dat zijn dus zijn intimidatiemethodes. Dat is dus de boodschap aan het adres van de mensen in het Witte Huis of bij Fox. “Zeg niks, ik ben een gediplomeerd demagoog. Je moet 13 op 10 voor mij zijn, niet 8 op 10 of 9 op 10, maar 13 op 10. En als je dat niet bent zal ik je vernietigen.”

2016: Trump las de zeitgeist in Amerika, Republikeinse en Democratische establishment niet

Scaramucci geeft de president wel krediet voor de manier waarop hij het land begreep op een manier die het Amerikaanse establishment volledig was ontgaan. “Of je nu van Trump houdt of niet, hij zag iets in de zeitgeist van Amerika, dat we allemaal moeten zien. Ik zag het niet. […] Ik kom uit een arbeidersfamilie. Als je mijn vaders loon in 1976, vergelijkt met het loon voor dezelfde job 40 jaar later, dan verdiende je in 2016 ruim 26% minder in reële economische termen. Dat maakt dat een middenklassegezin van 5 mensen in een economische wanhopige situatie terechtkomt. Dat is wat in de VS met een grote groep mensen is gebeurd. Trump begreep dat en heeft het uitgebuit. Het Republikeinse en Democratische establishment heeft daar drie decennia lang niets aan gedaan. Die mensen voelden zich uitgesloten van het systeem. Trump is achter die mensen aangegaan en heeft ze voor zijn ideeën kunnen winnen.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20