Huawei zoekt talent in België en Europa om strijd tegen Amerikaanse chipbakkers aan te gaan

Het Chinese techbedrijf Huawei is koortsachtig op zoek naar jonge ingenieurs voor computerchips, softwareontwikkelaars en AI-onderzoekers. Daarvoor zoekt Huawei vooral in de Duitse stad München, maar ook in Finland, Zweden, Canada en België.

Ondanks een hele resem sancties van de Verenigde Staten, blijft Huawei elk jaar miljarden winst boeken. Het Chinese techbedrijf stapte onlangs in elektrische wagens en wil nu ook de competitie aangaan met Amerikaanse chipbakkers en andere techspelers. Het verzekeren van een gezonde chipproductie is namelijk essentieel voor het vervaardigen van de nieuwste technologische snufjes. De overgrote meerderheid van die productie is momenteel in handen van de VS en zijn bondgenoten.

In het nieuws: Een Chinese techgigant is dorstig naar Europees talent om computerchips en andere technologie aan te leveren.

  • Het aantal internationale vacatures geplaatst door Huawei toont aan dat het bedrijf vastberaden is om zijn eigen weg op te gaan, nadat Amerikaanse sancties de grote Chinese smartphonemaker ooit een dodelijke wonde toedienden.
  • Volgens het officiële LinkedIn-account van Huawei, is het bedrijf op zoek naar honderden werknemers binnen Europa en Canada.
  • Het gezochte talent moet vooral behendig zijn binnen de wereld van computerchips, zelfrijdende voertuigen, artificiële intelligentie en kwantumcomputers.
  • Dat zijn allemaal sectoren waar de VS ook fors in willen investeren.

De jacht op talent is geopend: Huawei-stichter Ren Zhengfei gaf aan dat het bedrijf op zoek is naar zeker 8.000 kersvers afgestudeerde ingenieurs om het bedrijf meer slagkracht te geven.

  • “2021 en 2022 zullen cruciale jaren worden voor Huawei om te overleven en strategisch te ontwikkelen. Talent is daarbij de belangrijkste sleutel’, zei Ren naar verluidt tijdens een speech binnenshuis, schrijft de Japanse krant Nikkei Asia.
  • Huawei maakt werk van zijn ambities: Er werden vooral veel vacatures opengesteld voor autochip-ingenieurs in de Duitse stad München, de thuisbasis van BMW.
  • Sinds april wil Huawei namelijk de concurrentie aangaan voor de productie van elektrische wagens met het Amerikaanse Tesla en het Chinese Xiaomi.
  • Ook jong talent in Scandinavische landen en Canada staan in de Chinese belangstelling.

Opgemerkt in België: Hier wordt er ook fors gerekruteerd door Huawei en mikt men vooral op doctoraatsstudenten.

  • Op 28 juni was er in Leuven een rekruteringsevenement van Huawei om studenten binnen de elektronica en chipontwerp aan te trekken.
  • Geïnteresseerde jonge Belgen en hier verblijvende buitenlandse studenten zouden in de meeste gevallen wel moeten verhuizen naar China voor een baan bij Huawei.
De aankondiging van het Huawei-evenement in Leuven. Screenshot WeChat.

Lees ook:

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20