Hoop op brexitdeal stuurt beurzen en euro hoger

De Europese beurzen sluiten de dag mooi in het groen af. De geruchten dat er een brexitdeal zou zijn, stuwen de koersen. De euro stijgt 0,3 procent tegenover de dollar, het pond gaat 1,1 procent hoger.

De beurs van Londen is met 0,7 procent de minst sterke stijger, maar ging in de laatste handelsuren wel nog stevig hoger. De hele dag presteerde ze onder de lat om vanaf 14 uur plots 0,7 procent in het groen te gaan.

De Brusselse Bel20 is de sterkste stijger in het Europese peloton met 1,3 procent. Dat heeft de sterindex vooral te danken aan ING. De bank sluit 3,4 procent hoger, achternagezeten door de zorgvastgoedgroep Aedifica die 3,3 procent wint. Die laatste kocht twee dagen geleden voor 100 miljoen euro rusthuizen bij in Finland en Nederland. Verliezer van de dag is de chemiegroep UCB. Ze gaat 0,9 procent in het rood.

Winkels en vliegtuigen

In Amsterdam wint de winkelpandverhuurder Unibail-Rodamco Westfield opnieuw 4,4 procent. Het aandeel stijgt al voor de tweede dag op rij fors, en dat op een moment dat de meeste winkels gesloten zijn. De groep verkocht maandag een deel van zijn Parijse kantoorgebouwen voor 213 miljoen euro, meer dan hun jongste boekwaarde.

De ster van de dag in Frankfurt is de vliegtuigmotorenbouwer MTU (+4,6%). Op de tweede plaats komt Daimler, dat profiteert van het nieuws dat zijn truckafdeling apart naar de beurs wil trekken. Het aandeel wint 3,3 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 doet er 1,3 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20