Hongaars europarlementariër neemt ontslag na seksfeestje in Brussel

Europees parlementslid József Szàjer, lid van de Hongaarse conservatieve regeringspartij Fidesz en medestander van premier Viktor Orbàn, heeft dinsdag toegegeven dat hij vorige week door de Brusselse politie betrapt werd tijdens een privéfeest waarbij de coronaregels flagrant overtreden werden.

De Brusselse politie moest in de nacht van vrijdag op zaterdag een feest met een 25-tal aanwezigen, overwegend mannen, stilleggen in hartje Brussel, lekte uit in La Dernière Heure. Volgens Het Laatste Nieuws ging het om een seksfeestje.

József Szàjer bevestigt dinsdag in een mededeling dat hij aanwezig was, maar zegt niets over de aard van het feest. Hij geeft toe dat hij de coronamaatregelen overtrad en ontkent dat hij drugs gebruikte.

Paradox

Zondag al kondigde Szàjer verrassend aan dat hij ontslag zou nemen als Europees parlementslid, maar hij gaf toen heel andere redenen aan. De ware toedracht was toen nog niet duidelijk voor het grote publiek.

Hoewel Szàjer beklemtoont dat het om een persoonlijke kwestie gaat, wijzen waarnemers op de politieke paradox. Hij geldt als een medestander van de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orbàn, die bekendstaat om zijn homo-onvriendelijke uitspraken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20