Hoeveel rendement krijg je per 10.000 euro aan spaargeld?

Het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zet almaar meer banken aan om de spaarrente op te trekken. Maar hoeveel meer verdien je nu aan je spaarinspanningen?

Waarom is dit belangrijk?

Door de renteverhogingen van de ECB krijgen de banken voortaan een rente van 1,5 procent als ze geld stallen bij de nationale centrale banken. Daardoor hebben ze meer ruimte om hun klanten een hogere spaarvergoeding te geven.

In het nieuws: de afgelopen weken hebben opnieuw een aantal banken, waaronder de internetbank NIBC Direct, de spaarrente opgetrokken.

  • Tot nu toe sleutelen voornamelijk de internetbanken aan de rente. Zij kunnen sneller schakelen dan de traditionele banken omdat ze minder kosten hebben. Denk bijvoorbeeld aan de kantoor- en personeelskosten.
  • Doordat veel banken nog even de kat uit de boom kijken, moet je bij zo'n 70 procent van de spaarboekjes nog altijd tevreden zijn met een rente van
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.