Hoe kan je een last minute boeken aan de beste prijs?

Mensen houden er van om op vakantie te gaan. Reizen is niet alleen ontspannend, maar kan ook zeer verrijkend werken. Maar het boeken van een vakantie kan gepaard gaan met heel wat kosten. Gelukkig worden er tegenwoordig heel wat mogelijkheden aangeboden om de kostprijs van je vakantie te drukken. Dit kan op verschillende manieren. De meest interessante optie is om op zoek te gaan naar een interessante last minute aanbieding. De ene last minute is echter de andere niet. Wil jij er zeker van zijn dat je een last minute aanbieding boekt tegen de beste prijs? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande tips.

Zoek via verschillende partijen naar interessante last minutes

In eerste instantie is het altijd interessant om niet zomaar een bepaalde last minute te boeken bij de eerste, de beste partij die je vindt. Het is best mogelijk dat een bepaalde reisorganisatie je op het eerste zicht een interessante aanbieding voorschotelt, maar wie zegt dat dit echt de beste prijs is? Wil je bijvoorbeeld een last minute hotelovernachting boeken en kijk je daarvoor in de richting van een website als Booking.com of Hotels.com? In dat geval is het altijd interessant om ook even op de website van het hotel in kwestie te kijken. Ligt de prijs daar daadwerkelijk hoger dan bij de eerder genoemde websites? Schroom dan ook niet om even de telefoon ter hand te nemen en te bellen met het hotel. De ervaring leert dat in een dergelijke situatie er zomaar nog een extra mooie korting uit de bus kan vallen.

Het bekijken en vergelijken van last minute aanbiedingen bij verschillende partijen kan een tijdrovend proces zijn. Lang niet iedereen is dan ook bereid om dit te doen. Zo zijn er op het internet ook verschillende reis gerelateerde organisaties terug te vinden die bijvoorbeeld de vergelijking voor jou uitvoeren. Door gebruik te maken van een dergelijke partij kan je vaak in slechts enkele seconden tijd de actuele last minute aanbiedingen bij verschillende reisorganisaties opvragen. Ook op deze manier haal je er natuurlijk de financieel meest interessante optie al snel tussenuit.

Kan een hotel je een betere aanbieding doen?

De uitstekende marketing die wordt gevoerd door een website als Booking.com zorgt er voor dat veel mensen er haast zonder te denken een keuze maken. Daar is uiteraard niets mis mee, maar vaak kan een hotel je alsnog een betere aanbieding doen. Daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat de mooiste kamers niet worden opgenomen op een platform als Booking.com.

In het verleden was het zo dat met name Booking.com over een overeenkomst beschikte met de hoteleigenaars, waarin stond dat hotels zelf geen goedkopere prijs mochten aanbieden aan hun gasten. Tegenwoordig is dat contract niet langer van toepassing waardoor hotels wel degelijk kunnen uitpakken met scherpere aanbiedingen dan de prijs die staat aangegeven op Booking.com. Ben je dus van plan om een last minute hotelovernachting te boeken? Dan kan het altijd interessant zijn om even rechtstreeks contact op te nemen met het hotel waarin je wenst te overnachten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van reisorganisaties

Heel wat reisorganisaties, maar ook hotels en luchtvaartmaatschappijen, beschikken over een speciaal lidmaatschap. Vaak is het mogelijk om je kosteloos aan te melden voor dit lidmaatschap. Dit is eigenlijk voor elke reiziger ook echt interessant is om te doen. Zijn er nieuwe last minute aanbiedingen? Dan zorgt je lidmaatschap er wellicht voor dat je deze als eerste in je mailbox kan ontvangen. Omdat het merendeel van de last minute aanbiedingen slechts zeer beperkt beschikbaar zijn, levert dit je altijd een interessant voordeel op ten opzichte van andere reizigers zonder het lidmaatschap.

Bovenstaande is nog niet alles. Veel hotelketens, zoals bijvoorbeeld de Hilton Groep, hebben er eveneens voor gekozen om een exclusief lidmaatschap voor vaste gasten in het leven te roepen. Vaak zijn er aan dergelijke lidmaatschappen wel bepaalde eisen verbonden of kan je rekenen op extra voordelen naarmate je bijvoorbeeld vaker in een Hilton hotel hebt verbleven. In ieder geval, ook dergelijke lidmaatschappen kunnen je absoluut helpen bij het vinden van de meest interessante last minute aanbiedingen.

Denk goed na over de periode waarin je gaat reizen

In principe beschik je het hele jaar door over de mogelijkheid om een last minute te boeken. Zo is het wel dat de kostprijs van deze last minutes sterk kan variëren. Ben je bijvoorbeeld van plan om tussen kerst en nieuwjaar naar het buitenland te reizen? Dan is de kans bijzonder groot dat zelfs de voordeligste last minute nog altijd behoorlijk duur is. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om je reis op voorhand grondig te plannen. Reis bij voorkeur niet tijdens een vakantieperiode en probeer ook aankomst en vertrek tijdens het weekend te vermijden. Alleen op deze manier zal je met absolute zekerheid jouw volgende vakantie kunnen boeken tegen de beste prijs.

Boek zo kort mogelijk tegen je vertrek aan

Tot slot is het altijd de moeite waard om zo kort mogelijk tegen je vertrek aan te boeken. Niet alleen hotels en luchtvaartmaatschappijen, maar zelfs ook cruisemaatschappijen stellen vaak alles in het werk om eventuele resterende plaatsen of kamers alsnog op het laatste nippertje te verkopen. Dit gebeurt vaak tegen ongelofelijke kortingen. Het spreekt immers voor zich dat elke prijs die de aanbieder nog uit de plaats of kamer kan halen mooi meegenomen is. Ben je dus best flexibel en heb je er geen probleem mee om bijvoorbeeld pas de avond voor vertrek je boeking te maken? Dan is de kans groot dat je op die manier kan profiteren van de meest interessante last minute.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20