Hoe de wereld er volgens de wetenschap zal uitzien in 2025

Onderzoekers van Thomson Reuters analyseerden een databestand van wetenschappelijke studies en patentaanvragen en leidden daaruit deze lijst af van de top tien innovaties die volgens hen tegen het jaar 2025 onze planeet dramatisch zullen veranderen:

  1. De ware doorbraak van zonne-energie. Dankzij de vooruitgang in fotovoltaïsche technologie, fotokatalysatoren, distributienetwerken en energieopslagbatterijen zal zonne-energie binnenkort de belangrijkste energiebron op aarde worden.

  2. Ontcijfering van de DNA-code. Systemen en methodes om aan genetische analyse te doen zullen verder op punt worden gesteld. Dat zal het mogelijk maken om individuele cellen te onderzoeken en de DNA-code volledig te ontcijferen.

  3. Het einde van het plastic tijdperk. Uit petroleum vervaardigd en biologisch niet-afbreekbaar plastic zal vervangen worden door nieuw bioafbreekbaar cellulosemateriaal.

  4. Het Internet van Alles. Binnenkort zal ongeveer alles in onze omgeving draadloos genetwerkt zijn.

  5. Genetische interventie. Onder andere Type I-diabetes zal behandeld kunnen worden dankzij de ontwikkeling van gencorrectie-therapieën.

  6. Hulp voor dementiepatiënten. De ontdekking en analyse van genen die met mentale aftakelingsziekten worden geassocieerd, zullen de basis vormen voor nieuwe behandelingen voor Alzheimerpatiënten en andere dementielijders.

  7. Spotgoedkoop voedsel. De cultivering van genetisch gemodificeerde planten onder speciale, voor fotosynthese ontwikkelde LED-lichten zal wonderen doen voor de voedselvoorraden in de hele wereld en de fluctuaties in voedselprijzen elimineren.

  8. Betere chemotherapie. Individuele behandelingen met nieuwe medicijnen die zich op specifieke moleculen richten, zullen de giftigheid en schade van antikankertherapieën reduceren.

  9. Datateleportatie. Nu het bestaan van het Higgs-deeltje bewezen is, zal verdere vooruitgang in de fysica de kwantumteleportatie van data mogelijk maken (teleportatie van mensen ligt helaas nog niet in ons vooruitzicht).

  10. Elektrisch luchttransport. Nieuwe lithium-ion batterijen en de ontwikkeling van superlichte koolstofcomposieten zal commerciële elektrische vliegtuigen mogelijk maken.

(via Humans Are Free)

Meer