Hier is Mary Meekers ‘Internet Trends Report’: Alles wat u moet weten over het internet in 2018

In de VS heeft durfkapitalist en voormalig Wall Street analiste Mary Meeker ter gelegenheid van de Code conference haar jaarlijkse Internet Trends rapport gepresenteerd. Het rapport staat hoog aangeschreven en wordt door techbazen en investeerders grondig geanalyseerd.

De belangrijkste bevinding in het rapport 2018 is dat met 3,6 miljard internetgebruikers voor het eerst in de geschiedenis meer dan de helft van de wereldbevolking nu toegang heeft tot internet. Maar eens markten de mainstream bereiken, wordt groei realiseren een pak moeilijker. Dat blijkt uit onderstaande grafiek waarin kan worden vastgesteld dat de groei in de verkoop van bijkomende smartphones in 2017 vergeleken met een jaar eerder het absolute nulpunt heeft bereikt. Een jaar geleden was dat nog 2%.

Andere interessante bevindingen:

-> Volwassenen spenderen nu dagelijks gemiddeld 5,9 uur op digitale media, waarvan 3,3 uur op een mobiel apparaat (smartphone, tablet,…)


-> Amazon heeft nu een marktaandeel van 28% in e-commerce. Vorig jaar was dat nog 20%. 49% van de internetgebruikers gaat eerst naar Amazon wanneer ze op zoek gaan naar een product. 36% begint diezelfde zoektocht via de traditionele zoekmachines.

-> 20% van alle aankopen die in China worden verricht zijn e-commerce. Geen enkel land doet beter.

-> 6% van alle referenties voor e-commerce komen nu via sociale media.

-> De Amerikaanse techbedrijven vertegenwoordigen nog 25% van de marktkapitalisatie van de MSCI (Morgan Stanley Capital Index), die is samengesteld uit meer dan 1650 aandelen uit 23 landen. Ten tijde van de dotcomboom was dat 33%.

-> Chinese internetgebruikers laten het gebruik van hun data voor commerciële doeleinden makkelijker toe dan hun Amerikaanse collega’s (38% vs. 25%).

-> Volgens Meeker is Google nu de facto geëvolueerd van een advertentie- naar een handelsplatform, terwijl Amazon de tegenovergestelde richting uitgaat.  

-> Nog volgens Meeker zorgen sociale media voor een boom van de directe retail, producten raken met andere woorden steeds makkelijker rechtstreeks van bij de fabrikant/verdeler tot bij de klant, zonder het tussenstation van de winkel of kleinhandelaar. 

-> Shopping wordt daarom steeds meer een vorm van entertainment.

-> De interesse in cryptomunten is neemt almaar toe. Dat blijkt uit de gegevensbank van handelsplatform Coinbase dat zijn aantal gebruikers sinds januari 2017 zag verviervoudigen.

-> Spraaktechnologie staat op het punt een grote doorbraak te realiseren nu 95% van alle commando’s correct worden geïnterpreteerd. 30 miljoen mensen hebben nu een Amazon Echo. Begin 2017 waren er dat nog maar 10 miljoen.

-> Abonnementen zijn ‘in’: Netflix: +25%, New York Times: +43%, Spotify:+48% op één jaar tijd.

-> Immigratie blijft het succesrecept voor een sterke economie. 56% van de Amerikaanse topbedrijven werden opgericht door een immigrant van de eerste of tweede generatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20