Hier is de Hyperion, de waterstofauto ‘met de kracht van een atoombom’

Een volledig elektrische auto, een hypercar, volledig op waterstof. Dat is het idee achter de Hyperion XP-1, die de Californische uitvinders net hebben voorgesteld.

Snel en rijk, dat is zowat het doelpubliek van de Hyperion. Hij rolt pas in 2022 van de band en er komen er slechts 300 van. Het prijskaartje, vooralsnog onbekend, zal dan ook niet van de poes zijn. Maar in ruil krijgt u wel NASA-technologie onder de motorkap en een range waar zelfs Elon Musk van gaat fronsen.

Het belangrijkste aan de Hyperion is natuurlijk dat ie op waterstof werkt. Daarmee wordt het ook een ontzettend lichte auto, in plaats van de zware batterijen in andere EVs. Hij gaat daarom ook van 0 naar 100 in 2,2 seconden en dat aan een maximumsnelheid van 355 kilometer per uur. Hypercar, inderdaad. Hij gaat trouwens ook 1.700 kilometer mee.

Hyperion

Pirellibanden, dat is zowat het enige herkenbare aan de Hyperion XP-1. Verder bestaat hij zowat helemaal uit kunststof en aluminium. Hij heeft aan de binnenkant een gigantische glazen interface en een volledig panoramisch dak dat kan gedimd worden. Lekker futuristisch is ie dus wel.

De auto was tien jaar lang in ontwikkeling. Eigenlijk is het niet helemaal Hyperions bedoeling om wagens te verkopen, maar om duidelijk te maken dat waterstof de toekomst is. Als we ermee naar de ruimte kunnen, waarom dan niet op onze eigen aarde. De waterstof wekt op zijn beurt dan weer elektriciteit op, dus groen is het wel. Nu het prijskaartje nog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20