Hier is de Fitbit Sense, die de Apple Watch het vuur aan de schenen moet leggen

Fitbit loopt wat achter als het op smartwatches aankomt, maar boort met zijn Sense net de markt aan waar Apple op aan het mikken was. Drie weken vroeger dan Apple.

Wat? Fitbit Sense is de nieuwe Fitbit-smartwatch. Hij kost 329,95 en is de premiumeditie van de nieuwe range van Fitbit. Er is ook nog de Versa 3, voor 229,95 euro en de Inspire 2 voor 99,95 euro.

Wat kan hij? Zowat alles wat een Apple Watch 5 kan, maar de Sense gaat ook voor het eerst in de Fitbit-geschiedenis het terrein van de mentale gezondheid op. Naar eigen zeggen kan u met de Fitbit Sense aan stressmanagement doen.

Hoe dan? Met elektrodermale activiteitstrackers. In essentie meet de tracker onder welke omstandigheden u zweet en op welke manier. Combineer dat met een hartmeting en activiteitsmeter. De Sense laat u weten wanneer uw stressniveaus te hoog liggen.

Bijzonder: Nou, nee, de Apple Watch 4 kon al een ECG maken. Die tool zal trouwens enkel in de Verenigde Staten te krijgen zijn, hij moet nog goedgekeurd worden. Maar in combinatie met de stressmeting is de Fitbit Sense net sneller dan Apple, dat zijn Apple Watch 6 in september voorstelt.

Ook nog: De Sense kan natuurlijk ook uw notificaties op uw scherm laten zien, net zoals gemiste telefoontjes. U kan er muziek mee afspelen en dagelijkse activiteiten mee monitoren, net zoals uw slaappatroon. Het is ook een sporthorloge voor 20 soorten sport. Er is support voor Amazon Alexa en Google Assistant.

Waarom is dit zo belangrijk? Een Apple Watch kost al snel 100 euro meer en dat zet Fitbit op een mooi prijspunt. Maar net zoals mediumrange-smartphones ook meer terrein winnen, geldt dat ook voor smartwatches. De extra kwaliteiten van een Apple Watch vallen niet te negeren, maar zijn ze ook die extra 100 tot 150 euro waard? Daarnaast is de batterij van deze FitBit goed voor een week. Dat cruciale detail geeft FitBit een voetje voor op Apple, dat het op zowat anderhalve dag houdt. Met andere woorden, met nog een paar weken tot de officiële aankondiging van de Apple Watch 6: dit is stevige competitie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20