Nieuw Overlegcomité morgen: sluitingsuur voor horeca om middernacht ligt op tafel

Zoals verwacht is er weer een Overlegcomité op komst, na de forse stijging van het aantal coronabesmettingen. Het topoverleg zal morgen om 8 uur ’s ochtends virtueel plaatsvinden, zo kondigde premier Alexander De Croo (Open VLD) aan.

Een van de gevoeligste voorstellen die circuleren is de invoering van een sluitingsuur voor restaurants en cafés om middernacht. Ook zouden tafels voortaan beperkt worden tot hoogstens vier personen, behalve voor grotere gezinnnen.

Lockdown light?

Ook andere harde maatregelen worden overwogen. Er mogen geen taboes meer zijn, waarschuwen de deskundigen: terugkeer van je persoonlijke bubbel, volledig telewerken, sluiting van hele sectoren, en zelfs een lockdown, het woord is gevallen, alles moet op tafel komen.

Het debat over verplichte vaccinatie zal in een stroomversnelling moeten komen, evenals de campagne rond de derde dosis.

Gouverneurs

Het Overlegcomité komt morgen opnieuw bijeen na de druk van verscheidene gouverneurs, die een opvallende rol speelden in de media, en deskundigen.

Het was een illusie om te denken dat de hoofdrolspelers pas in januari weer bijeen zouden komen, zoals aanvankelijk was gepland, aangezien de maatregelen van vorige week, het resultaat van een lang compromis, door velen als onvoldoende werden beoordeeld.

(ns/evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20