“Het zal jaren duren voordat Apple zijn productie uit China haalt”: voorlopig blijft techreus worstelen met zerocovidbeleid van Beijing

Apple zal jaren nodig hebben om de productie van zijn iPhones te diversifiëren, zegt Jeff Fieldhack, onderzoeker bij adviesbureau Counterpoint Research tegen zakenzender CNBC. Intussen blijven de fabrieken die het toestel in China maken worstelen met het “nulcovidbeleid” van Beijing.

Waarom is dit belangrijk?

De productie van de nieuwe iPhone 14 valt lager uit dan eerder door Apple werd verwacht, als gevolg van de strenge Chinese coronaregels. Als reactie op de grilligheden van Beijing, is Apple daarom begonnen met het verplaatsen van een deel van zijn productie naar landen zoals India en Vietnam.

In het nieuws: “Het zal jaren duren voor Apple om zijn productie te diversifiëren”, zegt Jeff Fieldhack tegen CNBC. “Ik verwacht daarom dat de toestellen de komende jaren nog gewoon voor een groot deel in China gebouwd worden”. Daarmee reageert de analist op de inspanningen van het Amerikaanse bedrijf om zijn productie (deels) te verplaatsen buiten China. 

  • In een verklaring liet Apple weten dat de productie van de iPhone 14 op “aanzienlijk verminderde capaciteiten” werkt, a
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer