Het Twitteraccount van Jan Jambon, aka “Jeanneke Heps” werd gehackt

De bijna 90.000 volgers van Jan Jambon, de Vlaamse minister-president voor N-VA, konden zich gisteren eerst in de koffie verslikken, en zich vervolgens wel wat vermaken, als ze het Twitteraccount van Jambon in het oog hielden.

https://twitter.com/JanJambon/status/1499036231547637760
  • Het CST is afgeschaft. Zie zo moeilijk is dat toch niet”, zo meldde Jambon plots op Twitter. Zijn profiel was plots ook aangepast, waarbij de naam “Jeanneke Heps” verscheen.
  • Verder begon Jambon een hele reeks aangebrande tweets te retweeten, die zich vooral richten tegen de corona-maatregelen, maar die ook onder meer uithaalden naar “neonazi’s” in het leger van Oekraïne, de ‘Big Pharma’, de hoge taksen op brandstoffen, verplichte vingerafdrukken én de te grote overheid: een cocktail die niet zou misstaan bij Breitbart of een ander extreemrechts mediaplatform.
  • De woordvoerder van Jambon moest reageren: “Het Twitteraccount van minister-president Jan Jambon is vandaag gehackt door onbekenden. De nodige stappen om dit op te lossen, zijn gezet. Er wordt ook klacht neergelegd bij de politie.”
  • Maar snel werd het niet opgelost: het gekaapte account bleef heel de dag bijzonder, in het antwoorden op reacties. De beste was ongetwijfeld toen iemand simpelweg aan Jambon (of liever zijn account) vroeg: “Gehackt?”, waarop die antwoordde: “Nee, hesp.”
  • En ook opvallend: één andere politicus leek zich wel erg te amuseren met de nieuwe beheerders van het account van Jambon: Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang. “Seg Jan, samen een regering vormen? Het is het moment”, tweette die. “Schaffen we die regering(en) niet gewoon af?” zo kreeg hij als antwoord.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20