Hackers vallen Belgische politici aan: Na Ben Weyts is ook twitteraccount Tinne Van der Straeten gehackt

Hackers lijken het gemunt te hebben op de twitteraccounts van Belgische politici. Zo zijn ze erin geslaagd om de accounts van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) te hacken.

Hackers hebben de naam van het account van Van der Straeten gewijzigd naar Ethereum Foundation, een naam die verwijst naar een cryptomunt.

Gratis cryptomunten

Volgens Het Nieuwsblad was het account al om 4 uur ’s ochtends overgenomen, maar heeft de hacker niet onder de naam van de minister berichten geplaatst. Het account werd wel gebruikt om te reageren op andere tweets. In de reacties bood de minister zogezegd gratis cryptomunten aan.

Een woordvoerder heeft aan HLN.be laten weten dat ze niet weten wie er achter zit. ‘We hebben contact opgenomen met Twitter. Het account is geblokkeerd, de hacker kan geen nieuwe boodschappen meer verspreiden’, klinkt het.

De woordvoerder sluit niet uit dat de hackers toegang hebben gekregen tot het account via een phisingmail. ‘De minister wil daarom iedereen oproepen een tweestapsverificatie te gebruiken’, klinkt het.

Ook account Weyts is gehackt

Het account van Van der Straeten is opvallend genoeg niet het eerste account dat werd gehackt vandaag. Hackers hadden het ook al gemunt op het account van Weyts. Vannacht bleek de minister plotsklaps een liefhebber van acid te zijn. De hacker was wel zo vriendelijk om te laten weten dat de Weyts geen drugsliefhebber is.

De hacks doen een beetje denken aan de grote twitter-overname waar het sociale netwerk eerder dit jaar mee te kampen had. Toen verloren enkele grote namen de controle over hun account en werd er reclame gemaakt voor een fraudulente bitcoinsite.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20