Twitteraccount van Ben Weyts gehackt

Nee, Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is niet plots fan geworden van streamer Acid of lsd-adept geworden, maar zijn account is wel degelijk gehackt.

Toch een opvallend berichtje in de doorgaans politieke twitterfeed van het account van Ben Weyts (N-VA). Vannacht declareerde de minister van Onderwijs plots een niet te stuiten liefde voor acid. Het gaat natuurlijk om een hack, al was de hacker zo vriendelijk om te specifiëren dat Weyts niet plots drugsverslaafd is. Acid is een andere naam voor het hallucinogeen lsd.

https://twitter.com/BenWeyts/status/1359275761572712451

Nieuwe Twitterbio

Het bericht verscheen rond twaalf uur ’s nachts, in verschillende variaties. Eerst kwam er een bericht met ‘love acid’, dat nadien verdween. Achteraf werd de twitterbio van de vice-president aangepast. De woordvoerder van Weyts bevestigde dat het om een hack ging.

Ook interessant: ‘Acid is niet responsible’ in de bio van Weyts, meteen wordt een bepaald YouTube-fenomeen ontslagen van alle schuld. In een eerder bericht werd er ook een link naar een bitcoin-portefeuille gezet, maar dat werd verwijderd.

Wat of wie is Acid?

Voor wie niet mee is, Acid is een populaire Vlaamse YouTube-streamer, het alter ego van Blankenbergenaar Nathan Vandergunst. In 2019 was hij de meest-gestreamde Vlaming. De hacker van Weyts lijkt alvast fan.

De schade lijkt op dit moment al bij al mee te vallen. Het is niet duidelijk of Weyts al opnieuw de controle over zijn account heeft.

De hack doet een beetje denken aan de grote twitter-overname waar het sociale netwerk eerder dit jaar mee te kampen had. Toen verloren enkele grote namen de controle over hun account en werd er reclame gemaakt voor een fraudulente bitcoinsite.

Lees ook: Nederlander hackt Trump zijn Twitteraccount en verklapt ook het paswoord

Meer