Het geld van Cristiano Ronaldo

‘Ik denk dat mensen jaloers op me zijn omdat ik rijk, knap en een geweldig voetballer ben. Een andere uitleg heb ik niet.’

Cristiano Ronaldo, The Guardian, 11 september 2011

Volgens Forbes magazine verdiende Cristiano Ronaldo vorige jaar 31,2 miljoen euro. Hij is daarmee de op acht na best betaalde atleet ter wereld.
Ronaldo heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd tot 2018. Hij gaat 17 miljoen euro netto per jaar verdienen en is nu officieel ‘s werelds best betaalde voetballer.

Naast het veld verdient hij nog eens 16 miljoen euro per jaar aan sponsoringovereenkomsten met o.a. Nike, Herbalife, Castrol en Komani.

Wie Ronaldo bij Real Madrid wil wegkopen moet een afkoopclausule van 1 miljard euro betalen.

De levensstijl van deze 28-jarige Portugese voetballer stemt overeen met zijn salaris. Zo heeft hij een relatie met het Russiche zwempakkenmodel Irina Shayk, met wie hij vaak naar de VS reist omdat hij daar op straat met rust wordt gelaten.

Snelle wagens zijn zijn passie. Naast een Bentley, een Porsche, een Mercedes en een reeks andere wagens, bezit Ronaldo een Lamborghini Aventador (kostprijs: 220.000 euro). In 2009 reedt Ronaldo zijn Ferrari (235.000 euro) in Manchester volledig in de prak.

Ronaldo woont – net als vele andere Realspelers- in La Finca, een exclusief vastgoedproject aan de rand van Madrid. Zijn villa van 5 miljoen euro is ontworpen door de bekende architect Joaquin Torres.

 

 

Zijn andere grote passie is mode. Cristiano Ronaldo poseerde voor Armani en brengt straks een eigen ondergoedlijn op de markt, ontworpen door Richard Chai.

Cristiano Ronaldo heeft ook een overeenkomst met horlogemaker Jacob & Co. om promoties te maken voor een uurwerk van 120.000 euro.

 

Meer