Het Chinese leger heeft zijn eigen vaccin al

CanSino Biologics, een Chinese vaccinontwikkelaar, heeft naar eigen zeggen groen licht gekregen voor het gebruik van zijn coronavaccin door het Chinese leger. De goedkeuring komt er na positieve resultaten in de klinische testfase.

Het vaccin van CanSino werd ontwikkeld in samenwerking met het ‘Beijing Institute of Biotechnology’ en de ‘Academy of Military Sciences’. Het werd goedgekeurd door de centrale militaire commissie, de goedkeuring blijft 1 jaar geldig.

De Ad5-nCoV, zoals het middel heet, heeft fase 1 en 2 van de klinische onderzoeksfase doorgemaakt. De resultaten van de tests toonden aan dat het vaccin ‘potentieel heeft om ziektes te voorkomen die veroorzaakt worden door SARS-Cov-2’, het virus dat Covid-19 veroorzaakt. Dat liet CanSino weten in een persbericht.

Het vaccin is voorlopig dus enkel voor militair gebruik: ‘De Ad5-nCoV is momenteel beperkt tot uitsluitend militair gebruik en het gebruik ervan kan niet worden uitgebreid tot een breder vaccinatiegebied zonder de goedkeuring van de centrale militaire commissie’, zei CanSino.

Wetenschappers werken momenteel aan ongeveer 150 Covid-19-vaccins wereldwijd. Chinese bedrijven hebben al 7 kandidaat-vaccins die in de klinische onderzoeksfase zitten, en dus getest worden op mensen. Er is nog geen vaccin goedgekeurd voor commercieel gebruik tegen de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20