Helft van de Lidl-winkels zaterdag dicht door stakingen

Een op de twee Lidl-vestigingen heeft zaterdagochtend de deuren niet geopend. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking tegen de aanhoudende werkdruk.

Het zwaartepunt van de acties ligt in Wallonië, aldus de woordvoerster. Lidl betreurt de staking, zeker omdat er maandag overleg gepland is met de vakbonden. Dat was het eerste moment dat voor alle partijen paste om aan de onderhandelingstafel te zitten, klinkt het.

Volgens Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK waren er omstreeks 10.00 uur al 190 van de 309 vestigingen dicht, meer dan de helft dus. De staking is “meer dan een succes” en toont aan dat een grote meerderheid van de werknemers achter de actie staat. “Als de directie het signaal nu nog niet begrepen heeft, is het een fiasco”, zegt de vakbondsman in het licht van het geplande overleg van maandag.

Sinds woensdag heeft het personeel het werk neergelegd. Bij de warenhuisketen sluimert al lang een sociaal conflict over de hoge werkdruk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20