Handige tools om je financiën te beheren

Online kun je je alledaagse taken dikwijls een stuk eenvoudiger maken. Zo kun je het nieuws op de voet volgen, je financiën beheren en zelfs je belastingaangifte doen. Het internet is tevens een gigantische informatiebron voor iedereen die nieuwe dingen wil leren op het gebied van het beheer van je geldzaken.

Handige online tools

De meest belangrijke online tools zijn de speciale rekenhulpen waar je handige berekening kunt maken om je persoonlijke financiën op orde te krijgen, en te houden. Deze tools kunnen je onder andere helpen bij:

 • het besparen van geld,
 • het aflossen van schulden,
 • je pensioengeld berekenen.

Er zijn online rekenhulpen in allerlei soorten en maten, maar hieronder hebben je de meest algemeen bruikbare voor je op een rijtje gezet.

Netto waarde calculator

Deze simpele rekenhulp kan je laten zien hoeveel je waard bent. Dit gebeurt aan de hand van je vermogen en openstaande schulden. De rekenhulp biedt je niet alleen een goed beeld van je huidige netto waarde, maar ook krijg je alles te zien in duidelijke percentages en heldere taal voor een nog beter financieel overzicht.

Gepland spaargeld calculator

Hoe je pensioen eruit zal zien als je vandaag een bepaalde inleg doet laat deze tool je duidelijk zien. Deze rekenhulp is gemakkelijk in gebruik en bovendien benadrukt deze het belang van op tijd pensioen te starten met de opbouw van je pensioen. Zelfs voor werkgevers is dit een prima tool om een beter inzicht te krijgen in de beste opbouw van pensioenen voor werknemers.

Studie spaargeld calculator

De kosten voor een opleiding aan het hoger onderwijs zitten nog altijd in de lift. Een heleboel ouders maken zich dan ook zorgen over de financiering van de studie van hun kind(eren). Deze rekenhulp is erg eenvoudig in gebruik en leidt je stap voor stap voor het rekenproces. Een prima tool om te weten te komen hoeveel geld er nodig is om een kind te kunnen laten studeren. 

Schuld planning Calculator

Deze tool is een prettige en eenvoudige rekenhulp bij schulden. De tool zal je helpen om te weten te komen wanneer je schuldvrij kan zijn. Je hoeft enkel de hoogte van de schuld, de actuele rente, en de maandelijkse aflossing in te geven. Vervoegen zal de maand en het jaar op je scherm verschijnen waarin je jezelf officieel schuldenvrij mag verklaren, mits er geen nieuwe schulden bijkomen natuurlijk.

Lening aflossing Calculator

Deze lening aflossing tool kan snel berekenen wat je elke maand moet betalen voor de aflossing van een lening. De rekenhulp kan erg handig zijn als je een grote lening af wilt sluiten. De rekenhulp voor een select aantal leningen, zoals een:

 • autolening,
 • hypothecaire lening.

De rekenhulp heeft alleen maar wat informatie nodig over de lening die je af wilt sluiten, zoals:

 • de volledige leensom,
 • de looptijd,
 • de rente,
 • de startdatum van de lening.

Vaste rente en variabele rente hypotheek rekenhulp

Deze rekenhulp maakt een vergelijking tussen hypotheken met een vaste rente en met een variabele rente. Zo kun je bepalen welke het meest gunstig is in je persoonlijke situatie. Aan de hand van het invullen van een vragenlijst kun je je toekomstplannen optimaal vormgeven.

Basis pensioen spaargeld rekenhulp

Door essentiële basis informatie in deze rekenhulp in et voeren kun je een schatting maken of je huidige spaargeld voldoende is als voorbereiding op je pensioen. Hierbij wordt uitgegaan van gelijkblijvende jaarlijkse inkomsten tot aan je pensioen. Deze rekenhulp is een uitstekende plaats om te starten bij het beoordelen van je huidige spaarplan ten aanzien van je pensioen.

Pensioen planning calculator

Deze pensioen planning rekenhulp gaat, aan de hand van factoren die je pensioen zullen beïnvloeden, nagaan of je er later warmpjes bij zal zitten. De tool houdt onder andere rekening met:

 • je leeftijd,
 • het inkomen dat je nu hebt
 • spaargelden,
 • aspecten aangaande sociale zekerheid,
 • de levensstijl die je graag wilt na je pensionering.

Deze tool is uiteraard heen vervanger van een professioneel financiële planner, maar zeer zeker wel een prima punt om te starten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20