Half jaar gratis op Canarische Eilanden wonen? Dienst Toerisme lanceert wedstrijd voor telewerkers

De Canarische Eilanden, elk jaar een geliefkoosde bestemming van duizenden Belgische toeristen en sporters, proberen een nieuwe doelgroep aan te spreken: telewerkers uit het Verenigd Koninkrijk of het Europese continent. Een internationale wedstrijd zet die ambities in de verf: een gelukkige telewerker-influencer mag dit najaar zes maanden gratis op hotel.

Het vele thuiswerk tijdens de coronacrisis hebben de beleidsmakers op de Canarische Eilanden (onder meer Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura) geïnspireerd tot een nieuwe doelstelling: meer buitenlandse telewerkers naar de eilandengroep lokken. Die telewerkers, vaak ‘digital nomads’ genoemd, zijn immers doorgaans hooggekwalificeerd, mee met de nieuwste technologische snufjes en vaak bereid om meer dan gemiddeld te consumeren.

Verjonging

‘Als ze toch vanop afstand werken, waarom zouden ze dan niet kiezen voor het perfecte klimaat bij ons, in plaats van in hun koude thuisland te blijven?’, zo redeneert de toeristische dienst. ‘Dit biedt voor ons een opportuniteit om de Canarische Eilanden als bestemming te verjongen en ons merk op te frissen.’

De Canarische Eilanden lanceerden begin dit jaar een actieplan om 30.000 telewerkers – professionals die 1 tot 3 maanden aan een project werken – aan te trekken in de komende 10 jaar. Maar dat programma is zo succesvol, dat de eilandengroep nu zegt dat het doel al in 5 jaar gehaald kan worden. Naar schatting 8.000 telewerkers uit landen als Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en zelfs de Verenigde Staten zijn er de voorbije maanden neergestreken.

Wedstrijd

Om nog meer belangstelling te wekken, organiseert de toeristische dienst nog tot 9 juni een wedstrijd op sociale media. Telewerkers uit 19 Europese landen, waaronder België en Nederland, kunnen via een videoclipje op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn of YouTube meedingen naar een opmerkelijke prijs: een gratis reis en zes maanden gratis verblijf in een hotel op de Canarische Eilanden.

De kandidaten moet wel bereid zijn om zowat 5 uur per maand de Canarische Eilanden online te promoten als ‘de bestemming met het beste klimaat voor telewerkers’. Interesse? Het wedstrijdreglement is hier te lezen.

Lees ook: Het gevecht om de digital nomad: helft van jaarinkomen voortaan onbelast in Griekenland

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20