Een doemscenario voor Big Tech: de grootste techbedrijven verloren al meer dan 4.000 miljard dollar op de beurs

De grootste Amerikaanse technologiebedrijven hebben hun marktwaarde in één jaar tijd met zo’n 4.000 miljard dollar zien verdampen.

Waarom is dit belangrijk?

Het gaat niet goed met de technologieaandelen dit jaar. Door onder meer de forse renteverhogingen duwen meer en meer beleggers op de verkoopknop. Ook de recente kwartaalresultaten doen veel van hen naar de uitgang vluchten.

De essentie: de techaandelen deden het dit jaar al niet goed, maar de kwartaalresultaten van enkele grote techbedrijven hebben de koersen nog lager geduwd. Alleen Apple, momenteel 's werelds grootste bedrijf in termen van marktwaarde, is er dit jaar in geslaagd het bloeden enigszins te stelpen.

  • Alphabet meldde een omzet van 69,09 miljard dollar, wat net onder de verwachtingen lag. Het gaat hier om een stijging met 6 procent in vergelijking me hetzelfde kwartaal in 2021. We moeten er wel a
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer