Waarom de grootbanken er niet in slagen om spaarrentes van de kleinere spelers te kloppen

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Als we naar de tien meest lucratieve spaarboekjes op de markt kijken, zien we slechts één spaarformule van een grootbank. Hoe komt dat?

Waarom is dit belangrijk?

De strijd om de spaarder lijkt opnieuw te zijn losgebarsten. Na bijna een maand stilte hebben Argenta en Santander Consumer Bank de rente op enkele spaarboekjes opnieuw opgetrokken.

In het nieuws: Bux trok eerder deze week alle aandacht naar zich toe door uit te pakken met een rente van 2,01 procent op het geld dat de klanten parkeren op hun geldrekening bij de mobiele broker.

  • Die rente geldt voor alle deposito's tot 25.000 euro. De beleggers moeten wel een roerende voorheffing van 30 procent betalen, waardoor ze netto 1,4 procent ontvangen. De geldrekening is namelijk een niet-gereglementeerde rekening.
  • Trade Republic, een concurrent van Bux, geeft zijn klanten
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer