Groot Amerikaans techfestival afgelast door virusangst

SXSW, een jaarlijks muziek- en techfestival in de Amerikaanse staat Texas, gaat niet door. De stad Austin heeft te veel schrik voor een verdere verspreiding van het coronavirus covid-19. Eerder hadden ook al techgrootheden als Facebook en Twitter afgezegd.

De burgemeester van Austin heeft de noodtoestand afgekondigd in de Texaanse stad, waardoor het festival niet meer kan georganiseerd worden.

SXSW wordt ondertussen als 34 jaar georganiseerd en brengt elk jaar 73.700 mensen op de been. Het is de eerste keer dat het festival niet plaatsvindt. De organisatoren zeggen op de website dat ze ’trouw de regels van de stad volgen’. ‘We vinden het vreselijk dat we dit moeten aankondigen’, klinkt het. ‘The show must go on zit in ons DNA en dit is de eerste keer dat het echt niet lukt. We verwerken nu de gevolgen van deze ongeziene situatie.’

De organisatie zoekt nu een nieuwe datum voor het festival.

Petitie

De conferentie staat al een tijd in het middelpunt van de aandacht. Een groep mensen had al een petitie gestart om SXSW te annuleren, omdat het ‘onverantwoordelijk’ is om door te zetten. Zaterdag had die petitie meer dan 55.000 handtekeningen gehaald.

Ook had een rist techgiganten al afgezegd. Onder andere Facebook, Twitter, Intel en TikTok konden niet aanwezig zijn. Diezelfde techbedrijven annuleerden ook hun eigen conferenties in de afgelopen dagen. Facebook schafte zijn ontwikkelaarsconferentie F8 af, Google deed hetzelfde met I/O en duizend evenementen over de hele wereld werden ondertussen al verplaatst of geannuleerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20