Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen

Van 5 augustus tot 11 augustus werden er dagelijks gemiddeld 604 besmettingen met Covid-19 vastgesteld in ons land, blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een stijging van 5 procent tegenover de voorgaande week.

Vrijdag kenden we nog een stijging van 9 procent op weekbasis. In absolute aantallen ging het om 866 bevestigde gevallen op maandag 10 augustus en 677 besmettingen op dinsdag 11 augustus. Door de vertraging van vier dagen op de cijfers zal dat laatste aantal ongetwijfeld nog stijgen. Het totale aantal besmettingen ligt nu op 77.113.

Wel blijft het aantal ziekenhuisopnames sterker stijgen. Gemiddeld werden er afgelopen week 33 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 23 procent op weekbasis.

Tot slot stijgt ook het aantal overlijdens. In de afgelopen periode stierven er gemiddeld 6 mensen per dag aan een besmetting. Vrijdag suggereerde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat de hittegolf een versterkend effect heeft op de cijfers. De totale balans bedraagt 9.924 sterfgevallen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20