Grammy Awards ook in 2022 uitgesteld door coronavirus

Het coronavirus blijft ook in 2022 een serieuze invloed hebben op allerhande evenementen. Zo ziet de Recording Academy zich opnieuw genoodzaakt om de Grammy Awards uit te stellen. Dat event stond normaal gepland voor 31 januari, maar zal dus op een later te bepalen datum doorgaan.

“Na zorgvuldige overweging en analyse met stads- en staatsfunctionarissen, gezondheids- en veiligheidsexperts, de artiestengemeenschap en onze vele partners, hebben de Recording Academy en CBS de 64ste Grammy Awards Show uitgesteld. De gezondheid en veiligheid van de mensen in onze muziekgemeenschap, het live publiek en de honderden mensen die onvermoeibaar werken om onze show te produceren, blijft onze topprioriteit. Gezien de onzekerheid rond de Omikron-variant, houdt het organiseren van de show op 31 januari 2022 simpelweg te veel risico’s in. We kijken ernaar uit om Music’s Biggest Night te vieren op een latere datum, die binnenkort zal worden aangekondigd”, valt te lezen in de persmededeling van de Recording Academy.

Veel kritiek

Het is het tweede jaar op rij dat de Grammy Awards uitgesteld moeten worden door het coronavirus. Ook in 2021 kon het evenement eind januari niet doorgaan. Toen werd de show uiteindelijk georganiseerd op 14 maart met de nodige beperkingen.

Dit jaar hoopte de Recording Academy wel een volwaardige show te kunnen organiseren in de Crypto.com Arena in Los Angeles. Het nieuwe uitstel is een zoveelste tegenvaller voor de Grammy Awards die de laatste jaren sowieso geplaagd worden door steeds meer kritiek. Zo weigerde Drake zijn nominaties en boycotte ook onder andere The Weeknd de show.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20