Goudprijs stijgt naar recordhoogte

De goudprijs is maandag naar een recordhoogte van 1.944,71 dollar per troy ounce (31,1 gram) gestegen. Eerder op de dag werd al een prijs van 1.923,20 bereikt. Daarmee is het record uit 2011 van 1.921,17 dollar verbroken.

De goudprijs is sinds de uitbraak van het coronavirus flink gestegen en het recordniveau van september 2011 kwam in zicht. Vrijdag steeg de prijs tot meer dan 1.900 dollar per troy ounce. De stijging van de goudprijs heeft tal van oorzaken en psychologie is er een van, zeggen specialisten en analisten.

De afgelopen tijd maakte de goudprijs een stevige opmars, omdat beleggers door de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren. De prijs wordt ook geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen.

Investeringen in goud worden beschouwd als bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten veroorzaken een grotere interesse in edelmetalen. Zo zit ook bijvoorbeeld de zilverprijs in de lift.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20