Google vraagt personeel om thuis te werken

Techreus Alphabet heeft aan alle medewerkers gevraagd om in de mate van het mogelijke thuis te werken. De maatregel geldt voor heel Noord-Amerika en is ook uitgebreid naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Google heeft een memo gestuurd naar alle Noord-Amerikaanse personeelsleden. Zij moeten, als dat kan, thuis werken tot en met 10 april. Die maatregel was al van kracht voor iedereen in de Bay Area, San Francisco, maar ook in Seattle. De rest van Noord-Amerika volgde, later op de dag kwam er ook een uitbreiding naar de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika.)

Het is uiteraard niet voor iedereen mogelijk om van thuis uit te werken. Sommige jobs vereisen fysieke aanwezigheid. Volgens CEO Sundar Pichai is het aan de medewerkers om spontaan aan ‘social distancing’ te doen als dat niet anders kan. Met andere woorden: geen handen schudden en geen nodeloos contact.

Covid-19 heeft ook voor een tijdelijke ommezwaai in het HR-beleid van de grote techreuzen geleid. Zo kondigde Google al aan dat alle tijdelijke medewerkers en verkopers over de hele wereld betaald ziekteverlof kunnen krijgen. Zeker voor Amerikaans en Aziatisch personeel is dat uitzonderlijk. In Europa speelt zo’n maatregel minder omdat ziekteverlof wettelijk verankerd is.

Er wordt een speciaal fonds opgericht om dat ziekteverlof te betalen. ‘Dat betekent dat leden van ons volledige personeelsbestand zullen betaald worden voor de uren die ze zouden gewerkt hebben, terwijl ze symptomen van covid-19 vertonen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20