Google gaat met Coinbase in zee om cryptobetalingen voor clouddiensten aan te bieden

Google zal begin volgend jaar enkele klanten toelaten om te betalen met cryptomunten voor clouddiensten.

Waarom is dit belangrijk?

Alphabet, het moederbedrijf van Google en vierde meest waardevolle bedrijf ter wereld, gaat zijn clouddiensten verweven met de cryptowereld. Google Cloud is bijzonder belangrijk voor Alphabet omdat het een cruciale inkomstenbron is geworden naast reclame. Bovendien zal Coinbase enkele van zijn diensten verplaatsen van Amazon Web Services naar de cloud van Google.

De details: Coinbase klopt met de deal rivalen zoals PayPal.

  • Ergens vanaf begin 2023 zal Google Cloud cryptomunten beginnen accepteren voor betalingen. Maar dan wel enkel van klanten die zakendoen in de wereld van Web3, ofwel de zogenoemde volgende evolutie van het internet. Die zou gedecentraliseerd zijn en op blockchain draaien.
  • Deze betalingen zullen verlopen volgens de Coinbase Commerce service, onthulde Google Cloud dinsdag aan CNBC.
  • Na verloop van tijd zullen steeds meer klanten van Google toegang krijgen tot cryptobetalingen, luidt het nog.
  • Coinbase Commerce ondersteunt 10 cryptomunten voor transacties, waaronder: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, mememunt Dogecoin en Bitcoin Cash. De Amerikaanse cryptobeurs haalt een kleine winstmarge per transactie op.
  • Interessant om te weten: Google onderzocht een reeks andere bedrijven voor ze Coinbase kozen. Zo zou betaalbedrijf PayPal wellicht een optie geweest zijn.

Google lonkt ook naar crypto-opslagdienst van Coinbase

  • Er valt nog meer nieuws te rapen uit de onthulling. Zo geeft Google aan dat het onderzoekt hoe het Coinbase Prime kan gebruiken.
  • Dat is een dienst van de cryptobeurs waarbij het cryptomunten van bedrijven en organisaties veilig opslaat voor transacties. Google wil via Coinbase Prime mogelijk “participeren” in het beheren van cryptoactiva.
  • Het investeren in blockchaintech wordt een steeds grotere prioriteit voor Google. In januari kondigde de techgigant aan dat het voormalig PayPal-topman Arnold Goldberg had ingehuurd om een Google-kaart te ontwikkelen waar gebruikers Bitcoin op konden bewaren.
  • Daarvoor sloot Google destijds al een deal met Coinbase en cryptobetaalplatform BitPay.

(fjc)

Meer