Google wil gebruikers crypto zoals Bitcoin laten opslaan in digitale kaarten

Google-moederbedrijf Alphabet ziet potentieel in cryptomunten en wil die opslaan in digitale kaarten. Voormalig PayPal-topman Arnold Goldberg is aangeworven door de techgigant om deze taak tot een goed einde te brengen.

Alphabet ziet voor zijn betaalsystemen geen toekomst meer in online bankieren en zoekt daarom nieuwe oorden op. Volgens persbureau Bloomberg heeft het daarom voormalig PayPal-topman Arnold Goldberg aangenomen om de betaaldienst in een nieuwe richting te duwen.

Die richting bestaat uit een breed scala aan financiële diensten, waaronder de aanbieding van cryptomunten, zegt Bill Ready, president of commerce bij Google, tegen Bloomberg. Dat is enorm groot nieuws voor cryptomunten, aangezien Google Pay voorheen de gedecentraliseerde valuta bijna compleet negeerde.

Tweede poging om de wereld van betaaldiensten te veroveren

Er werd enkele jaren geleden verwacht dat Google zou zorgen voor een aardverschuiving binnen de financiële wereld met zijn betaalsystemen. Daar is tot nu toe weinig van gekomen. Google Pay kent veel gebruikers in India, maar is elders weinig populair. Sterker nog, Google Pay loopt achter op het betaalplatform van Apple en kent nog steeds geen eigen kredietkaart, zoals Apple Pay wel heeft. 

Wat Google wel nog steeds heeft, schrijft Bloomberg, is een enorm bereik bij potentiële klanten via zijn zoekrobot en andere digitale diensten. Aan financiële slagkracht ontbreekt het de Amerikaanse techtitaan zeker niet. 

Google is daarom nu klaar om een tweede poging te ondernemen om de markt van betaaldiensten te veroveren. Volgens Ready zou Google weldra transactievergoedingen durven vragen voor het gebruik van zijn mobiele wallet en betaaldiensten integreren binnen zijn zoekrobot en winkeldiensten.

Bitcoin bijhouden op Google-kaart

Maar ook de toevoeging van cryptomunten zou een belangrijk onderdeel van het plan zijn. Bloomberg schrijft dat Google een partnership heeft gesloten met de Amerikaanse cryptobeurzen Coinbase en BitPay om gebruikers crypto te laten opslaan binnen digitale kaarten. Die laatste speler is vooral gericht op Bitcoin, de grootste cryptomunt volgens marktwaarde. We kunnen er dus vanuit gaan dat Google gebruikers wil toelaten om Bitcoin bij te houden. 

Ready zegt dat Google nog meer van deze samenwerkingen wil afsluiten, maar voorlopig geen cryptomunten zal aanvaarden voor betalingen. “Crypto is iets waar we veel aandacht aan geven. De vraag van gebruikers en handelaars evolueert en wij evolueren mee”, besluit Ready.

(kg)

Meer