Google betaalt schikking van bijna 392 miljoen euro, nadat het zonder toestemming de locatiegegevens van klanten verzamelde

Technologiegigant Google heeft ermee ingestemd om een schikking van bijna 392 miljoen dollar te betalen aan 40 Amerikaanse staten. 

Waarom is dit belangrijk?

Google ligt de laatste jaren regelmatig onder vuur vanwege kwalijke praktijken op het vlak van privacy. Gevoelige persoonsgegevens worden door het bedrijf op grote schaal verzameld en doorverkocht aan de hoogste bieder. Volgens critici voert het bedrijf een beleid waar financiële winst belangrijk is dan de privacy van gebruikers.

In het nieuws: Google is met 40 Amerikaanse staten een schikking van 391,5 miljoen dollar overeengekomen, voor het verzamelen van locatiegegevens van gebruikers. Het is het hoogste bedrag dat de techgigant ooit heeft betaald voor een privacyklacht.

  • De schikking volgde op beschuldigingen van de staten dat Google doorging met het verzamelen van locatiegegevens van gebruikers, die eerder hadden aangegeven hun locatiegegevens niet langer te willen laten registreren.
  • Volgens Ellen Rosenblu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer