Goedkoop en origineel Valentijnscadeau voor weinig geld?

 

Voor iedereen die zijn, of haar, lief wil verrassen met een Valentijnscadeau, maar die niet te veel geld uit wil geven, is het niet altijd even eenvoudig om de juiste weg te vinden. Een heleboel mensen zullen dan ook al snel in een soort paniekmodus terechtkomen als je lief hoge verwachtingen heeft van de verrassing die je vast en zeker in petto hebt op Valentijnsdag. Gelukkig wordt er op Valentijnsdag meer nadruk gelegd op de romantische gebaren dan op het aantal euro’s dat er aan een bepaalde verrassing is uitgegeven. Wanneer je echter op het laatste moment toch nog met iets leuks voor de dag wilt komen, zul je je daar wel degelijk even voor in dienen te spannen.

Vergeet samen uit eten gaan

Uit eten gaan met je lief op Valentijnsdag is net zoals gaan shoppen voor een nieuw stuk speelgoed de dag voor kerst. Alles wat je wilt kopen, zal namelijk tegen extreem hoge prijzen over de toonbank gaan en ove4ral zullen hordes klanten al reserveringen hebben gedaan voor de beste plaatsen in een restaurant. Daarbij komt verder nog dat de meeste maaltijden niet eens zo zullen smaken zoals het eigenlijk hoort. In plaats van een re4servering doen in een restaurant kun je dan ook beter een romantische maaltijd thuis bereiden. Dit is niet alleen veel goedkoper, maar vaak ook veel intiemer dan wanneer je in een overvol restaurant gaat dineren op Valentijnsdag. Kaarsen en rozenblaadjes zijn immers voor een paar euro’s te koop, terwijl ze je lief wel in uiterst romantische stemming kunnen brengen. 

Om zelf een romantisch diner te bereiden hoef je gelukkig geen echte keukenprins(es) te zijn omdat er altijd wel iemand in je omgeving aanwezig is die je met raad en daad bij wil staan. In dien dit niet het geval is, kun je bovendien nog altijd een beroep doen op iemand die een koksopleiding volgt of een vriend die zichzelf maar al te graag vergelijkt met een topkok. Vaak kosten deze opties niet echt veel meer geld en met een beetje geluk helpt je reddende engel je ook nog eens met het opruimen van de rommel achteraf.

Valentijnsdag herinneringentoer

Op Valentijnsdag kun je, uiteraard samen met je lief, een heleboel plezier beleven aan een zogenaamde herinneringstoer. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan hints die je lief langs een aantal bijzondere locaties zal leiden, zoals een bezoekje aan de plaats waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, waar jullie eerste kus werd uitgewisseld en waar je elkaar verkering hebt gevraagd. Het eindresultaat van deze tocht kan bovendien iets eenvoudigs zijn, zoals een warm bad dat gevuld is met rozenblaadjes of een romantische liefdesbrief of -gedicht. Uiteraard kan je lief, aan het einde van de toer, verwachten om een verwacht een diamanten ring of een huwelijksaanzoek te krijgen. Om die reden is het zaak om je vooraf goed te bedenken in welke je relatie zich bevindt en wat je lief mogelijk achter een dergelijke toer zou kunnen zoeken.

Tijd samen als ultiem geschenk

Uitgaan voor een romantisch diner op Valentijnsdag is in de regel meer werk dan je aan beloning kunt verwachten. Dit is in het bijzonder vaak het geval als je samen met je lief al één of meerdere kinderen hebt. Je dient dan namelijk niet alleen jezelf klaar te maken, maar ook op tijd voor een oppas te zorgen, je kinderen klaar te maken om naar bed te gaan en je babysitter voor te breiden. Vervolgens zul je voor het grootste deel van je vrije avond dienen te wachten op het eten en wanneer de babysitter niet de gegeven instructies op heeft gevolgd, kun je zodra je weer thuis bent gekomen eerst alle rommel op gaan ruimen en je kinderen naar bed brengen die nog steeds door de woning stuiteren.

In plaats daarvan doe je er vaak verstandiger aan om je kind, of kinderen, bij een vriend(in) of familielid te laten logeren. Op een avond dat je kinderen niet thuis slapen, kun je bovendien doen waar jezelf zin in hebt. Veel mensen die kinderen hebben, zullen er zelfs voor kiezen om samen met hun lief de avond op de bank door te brengen en van elkaars gezelschap te genieten. Doorgaans worden dit soort avonden als de meest romantische van allemaal beschouwd omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over wat de kleintjes aan het doen zijn. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je de aandacht van je lief moet delen met één van je kinderen.

Natuurlijk kun je je kinderen niet alleen voor een avondje uit logeren sturen, maar ook voor een dag zodat je al bij het ontbijt kunt beginnen met het in de watten leggen van je lief. Wanneer je dat zou willen, zou je zelfs heel de dag met je lief in bed kunnen blijven en alleen zo nu en dan wat te eten of te drinken gaan halen. Een dag helemaal kunnen besteden aan je lief wil immers vaak zeggen dat jullie nog dichter tot elkaar komen, dan wanneer je ’s avonds na het werk nog wat bijklets over allerlei koetjes en kalfes. Bovendien kun je wat lekkere hapjes en drankjes in huis halen die jullie in de loop van de dag romantisch kunnen verorberen. Hierbij kun je denken aan h3eerlijke chocolade, vers fruit, een lekkere wijn en nog veel meer lekkernijen waar jij en je lief dol op zijn. Een dergelijke Valentijnsdag zal zeker een echte verwendag worden met een zeer romantisch einde.

Eenvoudige zelfgemaakte cadeautjes

Zelfgemaakte cadeautjes geven aan je lief op Valentijnsdag zal voor veel mensen een beetje kneuzig overkomen, maar in het gros van de gevallen zal het alleen de gedachte zijn die er werkelijk iets toedoet. Een goed idee voor een zelfgemaakt Valentijnsgeschenk is een gepersonaliseerde mok. Hiervoor heb je alleen maar een witte mok nodig en één, of meerdere stiften waarmee je de keramiek kunt versieren. Nadat je de mok geheel op eigen wijze hebt versierd, zal het doorgaans nodig zijn om het geheel enige tijd af te bakken in een oven. Niet alleen hoeft deze klus niet al te lang te duren, maar ook kun je het geheel personaliseren zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een lief gedichtje op de mok te schrijven of een woordwolk te maken van allerlei dingen die in je opkomen als je je lief in gedachten neemt.

Zelfs als je Valentijnsdag eigenlijk helemaal bent vergeten, en je dus op het laatste minuut nog een geschenkje moet verzinnen, hoeft er geen man overboord te zijn. Je kunt immers altijd je fantasie aan het werk zetten en een origineel cadeautje maken van bijvoorbeeld een bestaande Valentijnsknuffel die je voorziet van een lief en persoonlijk gedichtje en/of een rode roos. Om je Valentijnsdag extra spannend te laten eindigen kun je deze knuffel ook een ondeugend briefje in zijn pootjes geven natuurlijk.

Verder kun je met een romantische foto van jezelf, je lief of jullie samen, een uniek cadeautje maken dat je op Valentijnsdag kunt geven. Niet alleen kun je daar een gepersonaliseerd geschenk van laten maken door een bedrijf dat zich hier op toe heeft gelegd, maar ook kun je zelf bijvoorbeeld een unieke kaart, placemat, collage of ander gebruiksvoorwerp met deze afbeelding, of zelfs meerdere afbeeldingen, versieren. Op dat moment weet je zeker dat je met een uniek en persoonlijk geschenk voor de dag zult komen.

Wanneer je erg creatief of muzikaal bent, kun je uiteraard ook langs deze weg je liefde laten zien aan je Valentijn. Zo kun je bijvoorbeeld een schilderij maken van je lief of een zelfgeschreven, gezongen of gespeeld muziekstuk speciaal aan hem of haar opdragen. Indien je over andere creatieve vaardigheden beschikt, zijn deze natuurlijk ook prima te gebruiken bij het maken van een uniek en persoonlijk Valentijnscadeau. Wie smelt er immers niet van een gedicht, ode of verhaal dat speciaal voor hem, of haar, is geschreven. Maar ook zal niemand een speciaal voor hem, of haar, gemaakt kunst- of gebruiksvoorwerp zomaar aan e kant schuiven. Zeker niet als dit door je lief of Valentijnsdag cadeau is gedaan. De emotionele waarde van een dergelijk geschenk zal dan immers immens groot zijn.

Lange afstand Vakentijnscadeau

Soms kan het gebeuren dat je niet samen kunt zijn met je lief op Valentijnsdag, bijvoorbeeld als één van jullie voor werk van huis is. Dit wil gelukkig niet zeggen dat je moet wachten tot jullie weer samen zijn om je lief te laten merken dat hij, of zij, je Valentijn is. Er zijn namelijk een heleboel manieren om ook digitaal een uniek cadeautje naar hem, of haar, toe te sturen. Hierbij je onder andere denken aan:

  • een videoboodschap waarin je een romantisch lied zingt, een gedicht voordraagt of een liefdesboodschap uitspreekt.
  • een fotopresentatie maakt van jullie meest romantische momenten,
  • eventuele kinderen en/of huisdieren, aan de hand van geschreven boodschappen een romantische tekst over laat brengen. Deze boodschappen verwerk je vervolgens in een foto- of videopresentatie voor je lief.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20