Ghelamco stapt mee in Green Energy Park van VUB en UZ Brussel


MeetDistrict, een coworkbedrijf en dochterorganisatie van Ghelamco, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Green Energy Park vzw voor het ontwikkelen, financieren, bouwen en exploiteren van een duurzaam en innovatief hightechbedrijven- en onderzoekscentrum in Zellik.

Green Energy Park vzw werd in 2019 opgericht als onderzoekshub van de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel met als doel om een duurzaam en innovatief hightech onderzoekspark op poten te zetten. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst met MeetDistrict wordt nu een volgende horde genomen. De overeenkomst voorziet dat MeetDistrict het park 30 jaar zal exploiteren.

“Met deze publiek-private samenwerking zet Green Energy Park samen met de VUB en het UZ Brussel in om de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw aan te pakken: innovatie in de gezondheidszorg, biotechnologie, digitale transformatie, groene energie en mobiliteit”, stelt Paul De Knop, voormalig VUB-rector en voorzitter van Green Energy Park.

Operationeel in 2024

De werken aan de site starten dit jaar en Green Energy Park zal helemaal operationeel zijn in 2024. Het hightechbedrijven- en onderzoekscentrum zal een oppervlakte beslaan van in totaal 45.000 vierkante meter, verdeeld over 3 gebouwen.

In 2022 zullen de eerste twee gebouwen opgeleverd worden: een datacenter en een industrieel labo & innovatiehub. In 2024 wordt het “Alfa-gebouw” opgeleverd, een multifunctioneel gebouw waar bedrijven en onderzoekers samen kunnen werken en kennis kunnen delen.

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20