Ghelamco haalt 50 miljoen euro op met groene obligatie

Ghelamco Invest, onderdeel van de vastgoedgroep Ghelamco van Paul Gheysens, heeft 50,1 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van groene obligaties. Dat is fors meer dan de aanvankelijke doelstelling, 20 miljoen euro.

Het gaat om een obligatie op vier jaar met een brutocoupon van 5 procent. De uitgever is de vennootschap Ghelamco Invest, met de ruggensteun van moederholding Ghelamco Group. Vooral grote investeerders uit België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland tekenden in. De financiële operatie heeft een dubbel doel: oude obligatieleningen deels vervangen én vers geld ophalen voor de financiering van groene projecten.

Het groene karakter van de obligaties houdt in dat Ghelamco de opbrengst exclusief toewijst aan duurzame en zuinige bouwprojecten, zoals The Wings in Diegem of de duurzame toren The Arc in Londen. In het postcoronatijdperk worden wellness, duurzaamheid en buitenlucht nog belangrijkere bouwthema’s dan voorheen, klinkt het bij de familiale vastgoedgroep.

Luxembourg Green Exchange

De ‘green bond’ zal noteren op Luxembourg Green Exchange (LGX), een gespecialiseerd segment van de Luxemburgse beurs. Al is de verwachting dat de meeste intekenaars zo’n obligatie niet kopen om mee te handelen, maar gaan bijhouden tot de vervaldag. Een rendement van 5 procent is een veelvoud van de rente op spaarboekjes.

Groene obligaties kunnen in de beleggerswereld rekenen op almaar grotere belangstelling, met de coronacrisis als katalysator.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20