Gevreesde Russische hackersgroep Nobelium is terug: Microsoft waarschuwt voor cyberaanvallen

De Amerikaanse technologiereus Microsoft waarschuwt voor een nieuw offensief tegen Amerikaanse en Europese bedrijven door de groepering van Russische hackers Nobelium, die aan de basis lag van een omvangrijke cyberaanval tegen de Verenigde Staten vorig jaar.

“Nobelium tracht de strategie te herhalen die het gebruikte bij eerdere aanvallen, waarbij het zich richt op organisaties die een onderdeel zijn van de wereldwijde toeleveringsketen van de IT-sector”, zegt Tom Burt, verantwoordelijk voor klantveiligheid bij Microsoft. Volgens Burt zijn sinds mei nieuwe aanvallen ontdekt.

SolarWinds

Nobelium raakte in 2020 bij het grote publiek bekend voor het massaal hacken van software-uitgever SolarWinds. Tot 18.000 klanten waren getroffen en een honderdtal Amerikaanse bedrijven.

Microsoft en de Amerikaanse autoriteiten beschuldigen de Russische regering ervan de hackers te ondersteunen, hetgeen Moskou formeel ontkent.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Recticel op de goede weg

07/12/2021 10:53

(ABM FN) Recticel ligt goed op koers, na groen licht van de aandeelhouders voor de verkoop van zijn divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter. Dat concluderen analisten van ING dinsdagochtend.

De verkoop, die gisteren werd goedgekeurd door de aandeelhouders van Recticel op een algemene vergadering, zou de Belgische groep 606 miljoen euro moeten opleveren.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20