Gevaccineerde reizigers mogen mogelijk vanaf juli Israël weer binnen

Israël wil vanaf juli de grenzen volledig heropenen voor toeristen die al gevaccineerd zijn tegen het nieuwe coronavirus. Voorwaarde is wel dat de reizigers werden ingeënt met een vaccin dat door het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap FDA en de Europese tegenhanger EMA is goedgekeurd, en voor vertrek een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Bij aankomst worden ze onderworpen aan een serologische test.

Enkele weken geleden kondigden de Israëlische autoriteiten al aan dat vanaf 23 mei de grenzen open gaan voor groepsreizen omdat dergelijke bezoeken iets makkelijker op te volgen zijn. Op een persconferentie in Tel Aviv liet minister van Toerisme Orit Farkash-Hacohen nu weten dat individuele reizigers mogelijk vanaf juli weer welkom zijn.

Grootschalige campagnes

‘Oefening baart kunst’ en het is tijd om gebruik te maken van het grote voordeel van Israël ‘als een gezonde en gevaccineerde bestemming’, aldus de minister. De bedoeling is om in Dubai, Londen en New York – waar heel wat inwoners ook al een prik kregen – grootschalige campagnes op te zetten om reislustigen naar Israël te lokken. Vrijwel onmiddellijk na de start van de coronapandemie sloot Israël nagenoeg volledig de grenzen en buitenlanders kregen slechts in uitzonderlijke gevallen toegang tot het land.

Toerisme is echter van groot economisch belang voor Israël, dat zwaar te lijden had onder de coronacrisis. Het negen miljoen inwoners tellende land heeft aan een sneltempo zijn burgers gevaccineerd. Ruim vier maanden na het begin van de vaccinatiecampagne is al meer dan de helft van de bevolking volledig ingeënt. Dat is ook te merken in het aantal nieuwe besmettingen, dat sterk is gedaald.

Meer