Gerucht: nieuwe Apple Watch SE mogelijk gemaakt uit plastic

Een opvallend gerucht van het Apple-front. Daar zou momenteel namelijk getest worden of de volgende Apple Watch SE volledig uit plastic gemaakt kan worden. Dat zou in de plaats komen van het huidige aluminium en de prijs drukken.

In het nieuws: De Apple Watch SE zou binnenkort een nieuwe versie krijgen. Dat meldt Apple-expert Mark Gurman van Bloomberg. Deze smartwatch is de goedkopere versie van de Apple Watch Series. Om die goedkopere prijs te behouden, overweegt Apple of het mogelijk is om de aluminium behuizing van de vorige Apple Watch SE te vervangen door stevig plastic.

  • Het bericht over de pogingen van Apple om de prijs van zijn Watch SE laag te willen houden, toont aan dat het bedrijf concurrentie voelt van andere goedkopere smartphones. Zo lanceerde Samsung recent de Galaxy Watch FE met een prijskaartje van amper 219 euro. OnePlus bracht dan weer de Watch 2 op de markt voor 329 euro.

Apple Watch SE

Deze nieuwe Apple Watch SE zal al de derde versie worden van de goedkopere smartwatch van Apple. De eerste editie verscheen in 2020, waarna een volgende versie volgde in 2022. Dat er dit najaar een derde editie aankomt, past dus perfect in de planning. Vermoedelijk zal deze voorgesteld worden tijdens het grote Apple-event in september, waar ook de iPhone 16-serie gelanceerd zal worden.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.