Gerucht: Apple van plan prijs van iPhone 15 Pro fors te verhogen

Meer dan negen maanden voor de release van de iPhone 15-reeks zijn er al heel wat geruchten over de prijs van die nieuwe modellen. En dat lijkt vooral slecht nieuws te zijn voor de iPhone 15 Pro. Die zou namelijk fors duurder worden.

In het nieuws: Volgens een bron op het Chinese sociale medium Weibo en de website HowToiSolve is Apple van plan om de prijs van aankomende iPhone 15 Pro serieus te verhogen in vergelijking met de 14 Pro.

De details:

  • In september 2022 kwam Apple met de iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro en 14 Pro Max op de markt.
  • Van die toestellen viel vooral de verkoop van de 14 Plus tegen. Reden daarvoor is volgens kenners de grote kwaliteitsverschillen tussen de 14 Plus en de 14 Pro in vergelijking met het beperkte prijsverschil. Voor ‘amper’ 160 euro meer kan je namelijk een Pro-model kopen en krijg je dus een veel beter toestel.
  • Om hetzelfde probleem te vermijden bij de iPhone 15-reeks zou Apple zijn prijstrategie aanpassen bij de nieuwe release in september 2023. Zo zou het de iPhone 15 Pro duurder willen maken. Daardoor zullen mensen die de Pro willen kopen meer betalen en zouden mensen die twijfelen gewoon de Plus kopen.
  • De bron van die verwachte prijsstijging is voorlopig niet bevestigd. Toch ligt die aanpassing in de lijn der verwachting. De voorbije jaren heeft Apple namelijk de prijzen van zijn nieuwe iPhones zo goed als niet verhoogd. In de tussentijd is er wel een grote inflatie en zijn de productiekosten ook fors gestegen. Daardoor is de winstmarge van Apple serieus gedaald. Een prijsstijging kan dus sowieso niet lang meer uitblijven.
Meer