Georges-Louis Bouchez staat met lege handen in Louvain-la-Neuve

Wraak is een gerecht dat best koud wordt opgediend. Maar zo koud was het bord nog niet in de universiteitsstad Louvain-la-Neuve, waar twee weken geleden de Franstalige liberalen triomfantelijk hadden aangekondigd dat zij de nieuwe burgemeester zouden leveren, en na 20 jaar de lokale groene burgervader buiten zouden dragen in een coalitiewissel.

  • Maar nu goed twee weken later is Julie Chantry (Ecolo) al terug: ze heeft opnieuw de steun van de PS en een lokaal partijtje, die alweer zijn overgelopen, weg van de MR dus. Die zitten weer in oppositie.
  • Het feit dat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zo triomfantelijk communiceerde, en zijn plezier niet kon verbergen over het feit dat hij Ecolo een hak had gezet, speelt ongetwijfeld mee: de PS was niet rouwig om de rollen dan uiteindelijk weer om te draaien. En en passant hebben ze mooi hun prijs opgedreven: de kleintjes krijgen er een schepenpost bij.
  • L’hypocrisie est un vice à la mode et tous les vices à la mode passent pour vertus“, ­citeerde Bouchez op Twitter dan maar Molière. Hij zegt dat “de functies en lonen er nu zijn ten koste van Louvain-la-Neuve. Een magere troost.
Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20