“Het klimaat is onregelmatiger dan mijn maandstonden”: Meer dan 200 jongeren komen samen in Louvain-la-Neuve voor het klimaat

Iets meer dan 200 jongeren zijn vrijdagmiddag samengekomen op de Grote Markt van Louvain-la-Neuve. De scholieren en studenten verzamelden er om de aandacht van beleidsmakers te vestigen op de klimaatzaak. Youth for Climate had eerder opgeroepen om op straat te komen. Ook in andere Belgische steden waaronder Gent gaven jongeren gehoor aan die oproep.

De slogans op de vele protestborden zijn creatief en spitsvondig: “Les saisons sont plus irrégulières que mes règles” (“De seizoenen zijn nog onregelmatiger dan mijn maandstonden). Toch valt er volgens de aanwezigen weinig te lachen wanneer het gaat over het klimaat. Adelaïde Charlier, één van de medeoprichters van Youth for Climate, hekelt het gebrek aan samenwerking tussen de Belgische ministers aan de vooravond van de COP 26-klimaattop in het Schotse Glasgow.

Tijdens verschillende speeches benadrukken de klimaatbetogers dat er nog vele rampen zullen volgen gelijkaardig aan de overstromingen in juli wanneer de overheid geen verregaande maatregelen treft om klimaatverandering tegen te gaan.

“Het is tijd om actie te eisen. De klimaatnoodsituatie is echt en we hebben geen tijd meer voor halve maatregelen. We hebben geen keuze”, zeggen de organisatoren van het evenement.

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20