Bouchez kreeg vraag over zijn vriendin, bij benoeming van nieuwe minister in Waalse regering

Het was een complete verrassing van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, om de OCMW-voorzitter van Ham-sur-Heure-Nalinnes, Adrien Dolimont (33 jaar) plots naar voor te schuiven als de nieuwe minister van Begroting in de Waalse regering.

  • Dat dorpje, in de schaduw van Charleroi, is een bastion van de liberalen: die hebben er een stevige meerderheid.
  • Maar er was meer: ook Lucie Demaret, de vriendin van Bouchez, is gemeenteraadslid in het dorp. En kijk, zij haalde meteen ook de mooiste score van mogelijke opvolgers voor Dolimont zijn post in die gemeente.
  • “Had Bouchez dan in zijn verrassingszet en passant ook zijn vriendin haar carrière een zetje gegeven?”, zo wilde kritische journalisten weten op de persvoorstelling van Dolimont.
  • Bouchez kon het allemaal maar matig appreciëren, volgens Le Soir. “De gelijkheid tussen man en vrouw, we zijn er blijkbaar nog niet. Blijkbaar verhindert het hebben van persoonlijke relaties voor sommigen dus de toepassing van de democratie?”, zo sneerde hij in zijn antwoord.
  • En overigens laat Demaret ondertussen weten dat ze geen schepen wordt in haar blauwe gemeente.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.